ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπαμπαγκανούς

Η συνταγή για την τέλεια μπαμπαγκανούς.

ΜΠΑΜΠΑΓΚΑΝΟΥΣ

Υλικά

350 γρ. μελιτζάνα

25 γρ. ταχίνι

2-3 σκ. σκόρδο

20 γρ. ξύδι

λίγο αλάτι

λίγο κύμινο και κόλιανδρο σε σκόνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C. Αφού πλύνεις καλά τις μελιτζάνες, κάνεις μικρές περικοπές στην επιφάνειά τους.

Τις τυλίγεις αρχικά με αντικολλητικό χαρτί και έπειτα με αλουμινόχαρτο και τις ψήνεις για τουλάχιστον μία ώρα, μέχρι να γίνουν μαλακές και αρωματικές.

Όταν οι μελιτζάνες ετοιμαστούν, αφαιρείς το χαρτί και το αλουμινόχαρτο και τις κόβεις στη μέση. Με ένα κουτάλι αφαιρείς το εσωτερικό τους.

Μεταφέρεις τον πολτό τους σε ένα μπολ και προσθέτεις σε αυτόν το σκόρδο -εξαιρετικά ψιλοκομμένο- και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύεις ελαφρώς και μεταφέρεις το μείγμα στο μπλέντερ.

Φροντίζεις να τα χτυπήσεις με προσοχή, καθώς αυτό που επιθυμείς είναι η δημιουργία μίας παχιάς κρέμας.

Αφού ολοκληρώσεις αυτό το στάδιο, μεταφέρεις το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνεις εκεί για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να αποκτήσει συνοχή και πυκνότητα.

Tip

Στο στάδιο του σερβιρίσματος μπορείς να προσθέσεις έξτρα ελαιόλαδο και πάπρικα ή και σουσάμι. Ακόμη, μπορείς να τη χωρίσεις σε μικρότερα μπολ, προκειμένου το κάθε άτομο του τραπεζιού να έχει τη δική του μερίδα. Ταιριάζει άψογα με ψωμί πίτας αλλά και με κράκερ ή κριτσίνι. Είναι ένα άψογο συμπλήρωμα για αρνί και τόνο.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.