ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Πάπια Confit του Alain Ducasse

Πώς θα φτιάξεις την περίφημη confit de canard του διάσημου Γάλλου σεφ.

ΠΑΠΙΑ ΚΟΝΦΙ ΤΟΥ ΑΛΕΝ ΝΤΙΚΑΣ

Υλικά

4-8 πουτάκια πάπιας (νωπά ή κατεψυγμένα)

250 γρ. λίπος πάπιας (σε καλά σουπερμάρκετ)

χοντρό θαλασσινό αλάτι

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε σωστά τα μπουτάκια της πάπιας τοποθετώντας τα από το προηγούμενο βράδυ στη συντήρηση του ψυγείου. Μετράμε ένα για κάθε συνδαιτυμόνα.

Τα καθαρίζουμε προσεκτικά από τυχόν λίπη και τα ομορφαίνουμε κόβοντας κομματάκια που εξέχουν.

Με μπαλτά ή με ένα καλό μαχαίρι του chef σπάμε την κάτω άρθρωση έτσι ώστε το κόκαλο να εξέχει σαν κύλινδρος.

Σε ένα σκεύος στρώνουμε χοντρό αλάτι, τοποθετούμε το μπούτι και το καλύπτουμε προσεκτικά με αλάτι. Σκεπάζουμε το σκεύος με wrap και το βάζουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 24 ώρες.

Μία μέρα μετά προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC, βγάζουμε το μπούτι από το ψυγείο, τινάζουμε το πολύ αλάτι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να μη μείνει ίχνος αλατιού.

Το στεγνώνουμε προσεκτικά με χαρτί κουζίνας ή καθαρή πετσέτα.

Ζεσταίνουμε δυνατά στο μάτι ένα σκεύος που μπορεί να μπει και στο φούρνο.

Ρίχνουμε το λίπος πάπιας και, μόλις λιώσει, προσθέτουμε το μπουτάκι της πάπιας. Όταν πάρει βράση, σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο για 2 ώρες.

Αν πρόκειται να το σερβίρουμε άμεσα, αφήνουμε για λίγο το μπούτι κάτω από το γκριλ ώστε να γίνει κριτσανιστή η πέτσα.

Αλατοπιπερώνουμε.

Αν θέλουμε να το κονσερβάρουμε, το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει καλά και το σκεπάζουμε εντελώς με το λίπος του. Κλείνουμε το βάζο. Έτσι διατηρείται για δύο μήνες.

Αν κλείσουμε το βάζο και το βάλουμε σε κατσαρόλα με νερό να το σκεπάζει για να βράσει (παστερίωση), τότε το μπούτι θα διατηρηθεί για έναν ολόκληρο χρόνο.

Tip

Συνοδεύουμε το confit με ένα βαρύ κόκκινο κρασί (αγιωργίτικο) ή με (πιο εορταστική) σαμπάνια.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.