ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χριστουγεννιάτικη Σαλάτα με Σύκο

Η συνταγή για μία νόστιμη χριστουγεννιάτικη σαλάτα με σύκο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΥΚΟ

Υλικά

1 κούπα πλιγούρι

1 ρόδι

3-4 ξερά σύκα

3 πιπεριές διάφορα χρώματα

1 χούφτα μαϊντανό

1 χούφτα κόλιανδρο

1 φλ. τσ. ζαμπόν

αλάτι

Για τη σάλτσα:

Ανακατεύουμε μπολικο χυμό λεμονιού με λίγο λάδι και περιχύνουμε.

Εκτέλεση

Βράζουμε το πλιγούρι με λίγο αλάτι.

Το σουρώνουμε καλά και το αφήνουμε σε ένα μεγάλο μπολ να κρυώσει.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-1 1/2 ώρα (σκεπασμένο για να μην ξεραθεί) για να παγώσει.

Σε ένα άλλο μπολ κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια.

Προσθέτουμε τους σπόρους του ροδιού και τα ξηρά σύκα ψιλοκομμένα.

Χοντροκόβουμε και προσθέτουμε και τα αρωματικά.

Προσθέτουμε το ζαμπόν κομμένο κι αυτό σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά τα λαχανικά, ώστε να πάει παντού.

Βγάζουμε το πλιγούρι από το ψυγείο και αδειάζουμε μέσα στο μπολ.

Ανακατεύουμε απαλά, προσθέτοντας σταδιακά και την υπόλοιπη σάλτσα.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.