ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χοιρινό "Φυλακισμένο" με Λαχανικά και Γραβιέρα

Μία ιδιαίτερη συνταγή για χοιρινό με λαχανικά και γραβιέρα.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μπουκιές

2 μεγάλες πατάτες σε κύβους

1 πράσινη πιπεριά σε κομμάτια

1 κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

1 ποτηράκι λευκό κρασί

1 μεγάλη ντομάτα χωρίς τους σπόρους, σε κύβους

200 γρ. γραβιέρα σε κύβους

2 κούπες τσαγιού αραιή μπεσαμέλ

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι σε πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας με το κρεμμύδι, το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αφαιρούμε το σκόρδο, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά ή έως ότου μαλακώσει το κρέας.

Τότε ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μπορούν να τρυπηθούν με το πιρούνι.

Σε αυτό το στάδιο το φαγητό μας πρέπει να είναι χωρίς υγρά οπότε σβήνουμε και το μάτι της κουζίνας.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και τις πιπεριές, τα φέρνουμε δυο γύρες, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα.

Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ και αφήνουμε να κρυώσει κι αυτή ελαφρώς.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, πάνω-κάτω.

Λαδώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και το στρώνουμε με το ένα φύλλο σφολιάτας.

Ανακατεύουμε την μπεσαμέλ με το φαγητό και προσθέτουμε τα τυριά.

Αδειάζουμε πάνω από τη σφολιάτα.

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, διπλώνουμε τις άκρες, τρυπάμε να βγαίνει ο αέρας και αλείφουμε με λίγο αυγό.

Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο σουσάμι και φουρνίζουμε στο κάτω ράφι για 45 λεπτά.

Μόλις ροδοκοκκινήσει η ζύμη, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 1/2 ώρα πριν το κόψουμε και σερβίρουμε.

Επίσης...

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

Χοιρινά Κεφτεδάκια με Πράσο

Η συνταγή για χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρωματικά Κομμάτια Χοιρινού σε Σάλτσα Βασιλικού

Η συνταγή για αρωματικά κομμάτια χοιρινού σε σάλτσα βασιλικού.

Ριζότο με Αρακά και Καπνιστό Χοιρινό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ριζότο με αρακά και καπνιστό χοιρινό.

Κρασάτες Χοιρινές Μπριζόλες με Ντοματίνια και Τραχανά

Μία άλλη άποψη για τις χοιρινές μπριζόλες, που λιώνουν μαγειρεμένες μέσα στο κρασί, με τον ξινό τραχανά να μαγειρεύει γρήγορα και το συνοδευτικό, παίρνοντας όλη τη νοστιμιά από το λιπάκι του χοιρινού.

Χοιρινό στο Φούρνο με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό στο φούρνο με μέλι.

Χοιρινό Ρολό με Κληματόφυλλα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με κληματόφυλλα.

Ψητή Χοιρινή Κόντρα από την Ιταλία

Η συνταγή για ψητή χοιρινή κόντρα από την Ιταλία.

Χοιρινό Ρολό με Δαμάσκηνα και Γραβιέρα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και γραβιέρα.

Ανάμεικτο Κρέας-Λουκούμι στη Γάστρα

Η συνταγή για ανάμεικτο κρέας στη γάστρα.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.