ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχαράκι με Μελιτζάνες Φουρνιστό στη Γάστρα

Πώς θα φτιάξετε μοσχαράκι φουρνιστό με μελιτζάνες.

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά

1 κιλό μοσχαράκι κιλότο

8 μελιτζάνες τσακώνικες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (1 κούπα του τσαγιού) ή ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη

πελτέ ντομάτας (3 κ.σ.)

αλάτι

πιπέρι

ζάχαρη

ελαιόλαδο

φέτα

κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες.

Τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για 2 ώρες περίπου και παραπάνω αν έχουμε χρόνο (τις πατάμε και με ένα πιάτο έτσι ώστε να είναι ολόκληρες μέσα στο νερό) για να μην είναι πικρές.

Τις στύβουμε, τις αλατίζουμε για να μαραθούν και να μην τραβήξουν πολύ λάδι και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

Τις λαδώνουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στρώνουμε μία στρώση σε ένα ταψί φούρνου.

Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Τις βγάζουμε σε χαρτί και κάνουμε το ίδιο και με τις υπόλοιπες μελιτζάνες.

Μόλις τελειώσουμε με τις μελιτζάνες τις στρώνουμε σε μια γάστρα.

Εν τω μεταξύ σοτάρουμε το μοσχαράκι σε λίγο ελαιόλαδο , έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.

Προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσει το κρέας.

Μόλις βράσει προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Απλώνουμε το κρέας με τη σάλτσα του επάνω από τις μελιτζάνες , προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και το κεφαλοτύρι σε κύβους, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά στο φούρνο.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.