ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μυζηθροπιτάκια με Σπιτικό Φύλλο

Πώς θα φτιάξετε μυζηθροπιτάκια με σπιτικό φύλλο.

ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΥΛΟ

Υλικά

Για το φύλλο:

500 - 520 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του


250 γρ. μαργαρίνη

(σε κυβάκια)


200 γρ. ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό


1 αυγό


1 κ.γ. αλάτι



Για τη γέμιση:


350 γρ. μυζήθρα ανάλατη, ή ανθότυρο


100 γρ. φέτα τριμμένη


2 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες

2 κ.σ. γεμάτες φυτίνη


2 κ.σ. γεμάτες γιαούρτι στραγγιστό


2 κ.σ. μάραθο, ή άνηθο ψιλοκομμένο

3-4 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο


1 αυγό


αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι


1 κρόκκο αυγού για επάλειψη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε το κομμένο βούτυρο με το κοσκινισμένο αλεύρι και το τρίβουμε με τα χέρια μας, να γίνει σαν ψίχουλα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, χτυπημένο με το αυγό, το αλάτι και το ζυμώνουμε.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τη φυτίνη, τα κρεμμυδάκια, το μάραθο, το δυόσμο και τα σοτάρουμε, για δυο λεπτά να μαραθούν.

Σε ένα μπολ, λιώνουμε με ένα πιρούνι τη μυζήθρα, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, το γιαούρτι, το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το αλατοπίπερο και τα σοταρισμένα μυρωδικά, (αφού κρυώσουν).

Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και αν θέλουμε, το χωρίζουμε σε 16 ίσια μέρη.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την κάνουμε μπαστούνι και τη χωρίζουμε σε 16 κομμάτια (περίπου 60 γρ. το καθένα).

Παίρνουμε το κάθε κομμάτι ζύμης και το πατάμε με τα χέρια μας (ή με ένα κύλινδρο), στο πάγκο, που τον έχουμε βουτυρώσει ελαφρά, να πλατύνει και να ανοίξει.

Τοποθετούμε σε κάθε πιτάκι, στο κέντρο, μια γεμάτη κουταλιά της σούπας γέμιση,
βρέχουμε το φύλλο, ελαφρά στις άκρες, κλείνουμε το πιτάκι και πατάμε τις άκρες με πιρούνι.

Τα τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα αλείφουμε με τον κρόκκο αυγού, που τον έχουμε αραιώσει με μια κουταλιά νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, (ή 180 βαθμούς, στην προτελευταία σχάρα, στις αντιστάσεις), περίπου για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.