ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Συκωταριά με Ψιλικά

Πώς θα φτιάξετε συκωταριά με ψιλικά.

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΜΕ ΨΙΛΙΚΑ

Υλικά

1 ολόκληρη συκωταριά αρνίσια 


1 1/2 κιλό καθαρισμένα ψιλικά (σπανάκι, σέσκουλα, μυρώνια, καυκαλίδες, μάραθο ή άνηθο, μαϊντανό)


3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα


4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες


1 νεροπότηρο κρασί


1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα ψιλικά μας και τα χοντροκόβουμε.

Πλένουμε πάρα πολύ καλά τη συκωταριά, τη βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, με νερό που να τη σκεπάζει και τη ζεματάμε για 10 λεπτά, φροντίζοντας να την ξαφρίσουμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια, τη βγάζουμε, την πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό, την κόβουμε και τη βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξει.

Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, τα ξερά κρεμμύδια και τη συκωταριά, για 5’ περίπου και έπειτα σβήνουμε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί, (περίπου στα 5’), προσθέτουμε ζεστό νερό που να τα σκεπάζει, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 30’ - 40’ περίπου.

Όταν μαλακώσει η συκωταριά, ρίχνουμε τα ψιλικά μέσα στη κατσαρόλα, πιέζοντάς τα για να χωρέσουν, κι όταν "πέσουν” λίγο τα ανακατεύουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20’ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο ζουμάκι. (Αν το φαγητό μας δεν έχει υγρά, προσθέτουμε λίγο νερό, προσέχοντας γιατί θα βγάλουν και τα χορταρικά).

Όταν τα χορταρικά μας μαλακώσουν και μείνουν με λίγο ζουμάκι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.