ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Κιμά

Η συνταγή για νόστιμη τάρτα με κιμά.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:


2 φλιτζ. αλεύρι

1 κ.γ. κοφτό αλάτι


2/3 φλιτζ. βούτυρο από το ψυγείο, σε κομματάκια


4-5 κ.σ. κρύο νερό


Για τη γέμιση:

2 φλιτζ. κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας (ή μίγμα κίτρινων τυριών)


1 φλιτζ. καλαμπόκι βρασμένο


2 πιπεριές πράσινες

2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης


1 μέτριο κρεμμύδι


1 μέτρια ντομάτα


2 φλιτζ. τσ. κιμά

αλατοπίπερο


1/2 κ.γ. ρίγανη


λίγο θυμάρι


Για την επικάλυψη:


1 αυγό


4 κ.σ. γάλα


2 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Για τη ζύμη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε μπολ μαζί με το αλάτι.

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίβουμε το μίγμα με τα δάχτυλά μας έως ότου γίνει σαν ψίχουλα.

Ρίχνουμε στο μίγμα αυτό το νερό, κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας μέχρι να υγρανθεί.

Μαζεύουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει λεία.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο ανάλογα με το μέγεθος που έχει το ταψί ή η ταρτιέρα μας.

Εάν δεν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως, μπορούμε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες.

Για τη γέμιση προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πολτοποιούμε το κρεμμύδι και την ντομάτα και τα βάζουμε μαζί με τον κιμά να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά.

Μόλις βράσει, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και τον ανακατεύουμε με το τυρί.

Εν τω μεταξύ, κόβουμε σε ροδέλες ή σε μικρά τετράγωνα τις πιπεριές.

Βράζουμε το καλαμπόκι για 10 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη στη βάση της τάρτας και προσθέτουμε το μίγμα κιμά-τυριού, το καλαμπόκι και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το θυμάρι και τη ρίγανη.

Τέλος, χτυπάμε το αυγό με το γάλα και τις 2 κ.σ. κεφαλοτύρι και περιχύνουμε την τάρτα μας.

Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της τάρτας μας.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.