ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κρεατόπιτα με Γιαούρτι

Η συνταγή για κρεατόπιτα με γιαούρτι.

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο


1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο


2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο


1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά ή ανάμικτο με χοιρινό ή αρνί, για περισσότερη νοστιμιά


1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο


1 1/2 κ.γ. αλάτι


1/2 κ.γ. τριμμένο μαύρο πιπέρι


1/4 κ.γ. πάπρικα


250 γρ. κιλό φύλλο κρούστας 


1 φλιτζάνι γιαούρτι


1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο


1 αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει για περίπου 3 λεπτά.

Ανακατεύουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για λίγο.

Προσθέτουμε τον κιμά, και ανακατεύουμε σπάζοντας τον με μια ξύλινη σπάτουλα, μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά.

Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το αυγό.

Αλείφουμε μια λεπτή στρώση στο πάτο του πυρέξ.


Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 180 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.

Τοποθετούμε ένα - ένα τα φύλλα στο πυρέξ αλείφοντάς τα με το μίγμα γιαουρτιού ένα - ένα εναλλάξ.

Απλώνουμε πάνω από τα φύλλα το μίγμα κιμά και καλύπτουμε τον κιμά με το μίγμα γιαουρτιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.