ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιορτινό Πιλάφι Σκεπασμένο με Ζύμη και Μυρωδικά

Η συνταγή για γιορτινό πιλάφι σκεπασμένο με ζύμη και μυρωδικά.

ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΖΥΜΗ

Υλικά

0,5 γραμμάρια σαφράν


3 κούπες ρύζι


1 κ.σ. αλάτι


λίγο λιωμένο βούτυρο


2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

150 γρ. αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα ψιλοκομμένα)
250 γρ. παστό χοιρινό κομμένο σε ψιλά κυβάκια (Σύγκλινο)


300 γρ. σταφίδες

200 γρ. κάστανα καθαρισμένα και βρασμένα

αλάτι

πιπέρι


1 κ.γ. κουρκουμά


2 φύλλα κουρού


2 αυγά χτυπημένα με νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι. Ρίχνουμε το ρύζι σε ένα λεκανάκι με το αλάτι και το αφήνουμε για 4 -6 ώρες.

Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το σαφράν, αλατοπίπερο, τον κουρκουμά, τις σταφίδες, τα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Κόβουμε το παστό χοιρινό σε μικρά κυβάκια και το προσθέτουμε στο ρύζι.

Σ΄αυτό το σημείο προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βάζουμε τη σχάρα στη μέση του φούρνου.

Διαλέγουμε μια φόρμα 26 εκ. στρογγυλή με αποσπώμενο πάτο.

Βουτυρώνουμε τη φόρμα το εσωτερικό και τις άκρες.

Στη συνέχεια, απλώνουμε το πρώτο φύλλο κουρού μέσα στη φόρμα και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε τη ζύμη που προεξέχει.

Ρίχνουμε το ρύζι μέσα στη ζύμη και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού.

Στη συνέχεια, στρίβουμε τη ζύμη στο εσωτερικό της φόρμας και αλείφουμε με το μίγμα αυγού.

Στη συνέχεια βάζουμε για ψήσιμο για 35 λεπτά.

Τέλος, αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.