ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιορτινά Μανιτάρια Στιφάδο

Πώς θα φτιάξετε γιορτινά μανιτάρια στιφάδο.

ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά

1 1/2 κιλό ασπρομανίταρα

1 κιλό κοκκάρι

1/2 κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

500 γρ. χυμό ντομάτας ή κονκασέ

1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο σε κόκκους

1/2 κουταλάκι πιπέρι πράσινο σε κόκκους

1 ξύλο κανέλας

2 φύλλα δάφνης

5-6 κόκκους μπαχάρι

5-6 γαρύφαλλα

1 μικρή φλούδα από πορτοκάλι

αλάτι

μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κοκκάρια και τα αφήνουμε σε μια λεκανίτσα με νερό.

Πλένουμε τα μανιτάρια και κόβουμε λίγο τα χοντρά κοτσάνια τους.

Αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι να κάψει.

Στραγγίζουμε τα κοκκάρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν ελαφρά και να γυαλίσουν.

Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε πάλι 1/2 φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια.

Μόλις ετοιμαστούν τα προσθέτουμε στο πυρέξ.

Συνεχίζουμε πάλι στο ίδιο τηγάνι και αφού ρίξουμε το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι λάδι προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη ντομάτα, όλα τα μυρωδικά, αλάτι και τριμμένο πιπέρι.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά και τα προσθέτουμε στο πυρέξ.

Πιέζουμε λίγο τα κοκκάρια και τα μανιτάρια να βυθιστούν στη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε 2-3 φορές το φαγητό.

Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το φούρνο ρίχνουμε τα κάστανα σε χοντρά κομμάτια.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.