ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κάστανα με Μανιτάρια

Η συνταγή για κάστανα με μανιτάρια.

ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

6 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κιλό διάφορα, μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο ή 1 1/2 κ.γ. ξερό

3/4 φλιτζανιού του τσαγιού λευκό κρασί

2 φλιτζάνια του τσαγιού κάστανα μισοβρασμένα ή ψητά, ξεφλουδισμένα

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι

Για το στόλισμα:

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ή μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε 3 κουταλιές από το βούτυρο ή βάζουμε ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να ροδίζει.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε, σοτάρουμε μισό λεπτό και βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο ή ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και προσθέτουμε τα κάστανα, την κρέμα γάλακτος, το γιαούρτι και σιγοβράζουμε 1-2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αλατο-πιπερώνουμε, μεταφέρουμε σε μια γαβάθα ή τα βάζουμε γύρω από το κρέας.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.