ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιορτινή Σαλάτα

Η συνταγή για μία νόστιμη, γιορτινή σαλάτα.

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

Υλικά

1/2 λάχανο ψιλοκομμένο

1 μαρούλι ψιλοκομμένο

3 καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη

1 μέτρια ντομάτα σε κυβάκια (χωρίς σπόρους)

1 φλ. τσ. καλαμπόκι βρασμένο

1 κούπα τυρί κίτρινο σε κύβους

1 κονσέρβα τόνος

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

3 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα σε φέτες

Για τη σάλτσα:


1 μικρό βάζο μαγιονέζα

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. ξίδι

1 και 1/2 κ.σ. λάδι

1/2 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μεγάλο και μπολ, μέσα στο οποίο τοποθετούμε όλα τα υλικά με τη σειρά -εκτός από τα αυγά- έτσι ώστε να έχουμε στρώσεις με διαφορετικό χρώμα.

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα υλικά της σάλτσας και στη συνέχεια τη ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα μας.

Στολίζουμε με τις φέτες των αυγών, κάνοντας όποιο σχέδιο θέλουμε.

Η σαλάτα τοποθετείται στο ψυγείο, στη συνέχεια στο τραπέζι μας και ανακατεύεται μόνο όταν θα αρχίσει το φαγητό.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.