ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαλάτα με Σπανάκι, Κάστανα και Κουκουνάρια

Η συνταγή για σαλάτα με σπανάκι, κάστανα και κουκουνάρια.

ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά

400 γρ. πολύ φρέσκο σπανάκι

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες

1/2 φλιτζανιού του τσαγιού ξανθές σταφίδες

1/3 φλιτζανιού του τσαγιού κουκουνάρια

12-14 κάστανα βρασμένα

1 κ.σ. βούτυρο

1/2 κ.σ. ζάχαρη

λίγοι σπόροι ροδιού

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο για τη σάλτσα

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξίδι

1 κ.σ. μέλι

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το σπανάκι, το στεγνώνουμε, το κόβουμε σε κομμάτια με τα δάχτυλα και το βάζουμε σε σαλατιέρα.

Σε μία κουταλιά από το ελαιόλαδο, καβουρδίζουμε ελαφρά τα κουκουνάρια.

Κόβουμε τα κάστανα σε μικρότερα κομμάτια, τα περνάμε στο τηγάνι με το βούτυρο και τη ζάχαρη για μερικά λεπτά και τα αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε στο σπανάκι, το κρεμμύδι, τις σταφίδες, τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και τα κάστανα.

Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και τα χτυπάμε 1-2 λεπτά να ανακατευτούν καλά.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στη σαλάτα, πριν τη σερβίρουμε και ανακατεύουμε.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.