ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πρωτοχρονιάτικη Τυρόπιτα

Η συνταγή για μία νόστιμη πρωτοχρονιάτικη τυρόπιτα.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

6 σπιτικά φύλλα

1 κιλό φιλέτο χοιρινό μπούτι ή σπάλα (κομμένο σε κύβους)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωμός κρέατος (κύβος)

300 γρ. τραχανά γλυκό

3 φλιτζ. τσαγιού γάλα

4 μεγάλα αυγά

500 γρ. τυρί φέτα ή μισό- μισό με ανθότυρο

1 κ.σ. πιπέρι

1 φλιτζ. τσαγιού

λάδι με βούτυρο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το ζωμό, το πιπέρι και αλατο-πιπερώνουμε ανάλογα.

Αφήνουμε το κρέας να σιγο-μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει για 60 λεπτά περίπου.

Στραγγίζουμε το κρέας, το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και κρατάμε το ζωμό του στην άκρη. Θα πρέπει να είναι περίπου 1 1/2 φλιτζάνι, αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό.

Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα και μαγειρεύουμε το τραχανά μέχρι να απορροφήσει τελείως το γάλα. Σε αυτό το διάστημα ανακατεύουμε συχνά για να μη μας κολλήσει.

Αδειάζουμε τον τραχανά στο μπολ με το κρέας και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.

Ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας μας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

Απλώνουμε το 1/6 από τη γέμιση κατά μήκος πάνω στο φύλλο αφήνοντας λίγο περιθώριο δεξιά και αριστερά.

Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.

Τοποθετούμε το ρολό σε μακρόστενο ταψί αλειμμένο με λίγο βούτυρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.

Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο λάδι και τη βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με το ζωμό.

Την ξανά ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να απορροφήσει τα υγρά.

Επίσης...

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.