ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Κιμά και Κάστανα

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη πίτα με κιμά και κάστανα.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

Υλικά

6 φύλλα σπιτικά

1 κιλό κιμά ανάμεικτο (χοιρινό, μοσχάρι)

100 γρ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

200 γρ. κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα

100 γρ. σταφίδες ξανθές

1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

220 γρ. Γιαούρτι (1 κεσεδάκι)

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 αυγά

βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο με λίγο λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά, μέχρι να πάρει χρώμα, ανακατεύοντας συχνά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφού πάρει μια-δυο βράσεις, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τα κάστανα, το γιαούρτι, τις σταφίδες, το ένα αυγό ελαφρά χτυπημένο, το μαϊντανό και αλατο-πιπερώνουμε.

Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο βούτυρο και την αλευρώνουμε.

Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και αλείφουμε το πρώτο φύλλο με λάδι ή με βούτυρο.

Το απλώνουμε στη φόρμα φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα, χωρίς να το τρυπήσουμε στη μέση. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της γέμισης στη φόρμα πάνω από τα φύλλα και διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν.

Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα ένα-ένα και αυτά με λάδι ή με βούτυρο.

Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με το δεύτερο αυγό, το οποίο έχουμε χτυπήσει ελαφρά με πιρούνι.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 60 λεπτά περίπου.

Βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο, περιμένουμε 5-10 λεπτά και στη συνέχεια την ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Την αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την κόψουμε σε κομμάτια.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.