ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοτορολάκια με Γέμιση Φιστικιού

Η συνταγή για κοτορολάκια με γέμιση φιστικιού.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ

Υλικά

4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.-700 γρ.)

2-3 μεγάλα κολοκύθια

50 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ανάλατα)

1 ασπράδι αυγού

50 γρ. τριμμένη γραβιέρα

λίγο δενδρολίβανο

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα κολοκύθια σε λεπτές μακριές φέτες.

Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Κόβουμε τα στήθη στη μέση έτσι ώστε να έχουμε 8 λεπτά κομμάτια.

Εάν θέλουμε τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τα χτυπάμε ελαφρώς να απλώσουν και να ισιώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε.

Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, το ασπράδι, το τυρί, το δενδρολίβανο, αλατίζουμε ελαφρά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν πάστα.

Όσο λιγότερο τα αλέσουμε, τόσο πιο τραγανή θα είναι η γέμισή.

Αλείφουμε σε κάθε φέτα κοτόπουλου, λίγη από την πάστα.

Τυλίγουμε μία μία τις φέτες κοτόπουλου και τις κρατάτε σφιχτά.

Τυλίγουμε γύρω από το ρολάκι μία φέτα κολοκυθιού και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες στις εξωτερικές πλευρές.

Εάν το κολοκύθι είναι στενότερο από το ρολάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 2η φέτα κολοκυθιού (τη μία δίπλα στην άλλη).

Κόβουμε κάθε ρολάκι στη μέση έτσι ώστε να έχουμε 2 κομμάτια.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα ρολάκια σε μέτρια φωτιά.

Γυρνάμε να ψηθούν από όλες τις πλευρές.

Εάν τα κομμάτια είναι πολύ μεγάλα, μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα ταψάκι ελαφρώς λαδωμένο και να τα ψήσουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Τα ρολάκια μας είναι έτοιμα.

Επίσης...

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Μπαχάρι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο με μπαχάρι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα, Νόστιμα Μπιφτέκια Κοτόπουλου

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Φιλέτο Κοτόπουλου με Σάλτσα Γκασπάτσο

Μία νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα γκασπάτσο.

Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Σαφράν

Πώς θα φτιάξετε ένα άψογο κοτόπουλο με γιαούρτι και σαφράν.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Σουφλέ με Μπρόκολο, Πιπεριά και Καπνιστή Γαλοπούλα

Ένα σουφλέ στο οποίο χωράνε τα πάντα: Αλλαντικά, τυριά, λαχανικά, ακόμα και φαγητό που έχει περισσέψει.

Κοτόπουλο Tηγανιά

Η κλασική τηγανιά με χοιρινό θέλει πολύ μαγείρεμα. Με κοτόπουλο όμως γίνεται στο άψε σβήσε και μάλιστα πολύ πιο ελαφριά και υγιεινή.

Πικάτα Κοτόπουλου με Ντοματίνια και Ελιές

Μία έξοχη συνταγή για την ιταλική εκδοχή του αυστριακού σνίτσελ με ντοματίνα και ελιές.

Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με Λιαστές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες.

Κοτόπουλο "Λουκούμι"

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο.