ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες με Κρεμμύδια στο Φούρνο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες πατάτες με κρεμμύδια στο φούρνο.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

6 πατάτες μέτριες

5 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε φέτες

3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο

1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου σπιτικό

4 κουταλιές λάδι

200 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα

πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους 2 εκατοστών.

Τις βράζουμε σε λίγο νερό μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει τον κύβο για 5 λεπτά, και τις σουρώνουμε.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και σε σιγανή φωτιά για 8 περίπου λεπτά.

Σβήνουμε με το μπαλσάμικο και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μέτριο λαδωμένο ταψί, στρώνουμε μια σειρά πατάτες.

Στρώνουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια επάνω στις πατάτες.

Τελειώνουμε με μια σειρά πατάτες. Στα κενά βάζουμε κομματάκια πατάτας.

Αλείφουμε με λίγο λάδι η βούτυρο και ψήνουμε στους 200ο για 50-55 λεπτά.

Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά να κάνει το φαγητό κρούστα.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.