ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες με Μυρωδάτη Σάλτσα Γιαουρτιού

Η συνταγή για μελιτζάνες με μυρωδάτη σάλτσα γιαουρτιού.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά

3 μελιτζάνες φλάσκες

1 κιλό ντομάτες φρέσκες καθαρισμένες και χωρίς πολλά υγρά, πολτοποιημένες

2 σκ. σκόρδο λιωμένες

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 κύβο λαχανικών ή κοτόπουλου

λίγο μαϊντανό

λάδι

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

2 κεσεδάκια γιαούρτι (400 γρ.)

2 σκ. σκόρδο λιωμένες

αρκετό φρέσκο βασιλικό ή και ξερό

λίγο λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες μακριές και τις βάζουμε σε λεκάνη με αλατόνερο για 1 ώρα.

Τις σουρώνουμε, τις πιέζουμε με τα χέρια μας να βγάλουν όλο το νερό και τις απλώνουμε στις 2 λαμαρίνες του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

Λαδώνουμε με πινέλο την επιφάνεια τους και από τις 2 πλευρές και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 στον αέρα και τα 2 ταψιά ή στο γκριλ το κάθε ένα ταψί για 10 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας:

Σοτάρουμε στο τηγάνι με λάδι το σκόρδο μας και ρίχνουμε τις ντομάτες, ζάχαρη, βάζουμε τον κύβο, αλάτι, πιπέρι και προς το τέλος το βασιλικό, μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Για το γιαούρτι:Ανακατεύουμε τα γιαούρτια με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, λάδι ώστε να έχουμε μια ωραία κρέμα.

Βάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ λίγη σάλτσα ντομάτας, πάνω μια στρώση μελιτζάνες, τη μισή σάλτσα ντομάτας, λίγο βασιλικό, ξανά μελιτζάνες και την υπόλοιπη ντομάτα.

Καλύπτουμε το πυρέξ με το γιαούρτι που φτιάξαμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Ραντίζουμε με γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα.

Αν το φτιάξουμε την προηγούμενη μέρα, ακόμα καλύτερα. Όσο μένει στο ψυγείο, γίνεται πιο νόστιμο.

Στολίζουμε όμορφα την επιφάνεια του πυρέξ και σερβίρουμε.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.