ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χριστουγεννιάτικη Πίτα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη χριστουγεννιάτικη πίτα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ

Υλικά

6 χωριάτικα φύλλα για πίτες

1 κιλό χοιρινό μπούτι ή σπάλα (κομμένο σε κύβους)

1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 λίτρο ζωμός κρέατος (κύβος)

300 γρ. γλυκό τραχανά

3 φλιτζ. τσαγιού γάλα

4 μεγάλα αυγά

500 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο

1 κουτ. σούπας πιπέρι

1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βούτυρο λιωμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.

Ρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τη γεύση μας.

Αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί, μέχρι να μαλακώσει για 45 λεπτά περίπου.

Στραγγίζουμε το κρέας, το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και κρατάμε το ζωμό του στην άκρη.

Θα πρέπει να είναι περίπου 1 1/2 φλιτζάνι, αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό.

Σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα και μαγειρεύουμε τον τραχανά, μέχρι να απορροφήσει τελείως το γάλα.

Σε αυτό το διάστημα ανακατεύουμε συχνά για να μη μας κολλήσει.

Αδειάζουμε τον τραχανά στο μπολ με το κρέας και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.

Ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

Απλώνουμε το 1/6 από τη γέμιση κατά μήκος πάνω στο φύλλο αφήνοντας λίγο περιθώριο δεξιά και αριστερά.

Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό.

Τοποθετούμε το ρολό σε μακρόστενο ταψί αλειμμένο με λίγο βούτυρο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.

Αλείφουμε την πίτα με βούτυρο, ραντίζουμε με λίγο νερό και τη βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

Τη βγάζουμε από το φούρνο και την περιχύνουμε με το ζωμό.

Την ξαναψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να τραβήξει τα υγρά.

Επίσης...

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με Μανιτάρια στο Χαρτί

Μία άψογη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.