ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κατσικάκι στη Γάστρα

Πώς θα φτιάξετε το νοστιμότερο κατσικάκι στη γάστρα.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά

1/2 κατσικάκι (περίπου 4 κιλά) από τη μέση προς το λαιμό

1 συκωταριά

350 γρ. ρύζι

300 γρ. μαργαρίνη

1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

4 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι άνηθο

3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο

1 1/2 νεροπότηρο λευκό κρασί

1/2 κουταλάκι κανέλα

1 κουταλάκι ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε βραστό νερό αρχικά ζεματάμε τη συκωταριά.

Τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε.

Βάζουμε 200γρ. από τη μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά.

Ρίχνουμε τον άνηθο, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε ψιλοκόψει.

Τα σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, την κανέλα, 3-4 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Βάζουμε το κατσίκι μας στη γάστρα και το αλείφουμε μέσα έξω με λίγο κρασί και με την υπόλοιπη μαργαρίνη που μας έχει μείνει, λιωμένη.

Γεμίζουμε το κατσίκι με τη γέμιση και αν έχουμε τη μπόλια του την τυλίγουμε γύρω-γύρω.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και το ψήνουμε για 3 ώρες στους 180 βαθμούς.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.