ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πολίτικα Γιορτινά Φιρίκια

Πώς θα φτιάξετε πολίτικα γιορτινά φιρίκια.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΦΙΡΙΚΙΑ

Υλικά

15 μήλα φιρίκια

100 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

100 γρ. κιμά αρνίσιο

1 μεγαλούτσικο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο

1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί

1 κανελόξυλο

2 μοσχοκάρφια

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα φιρίκια.

Τοποθετούμε στο ταψάκι μας και τσεκάρουμε ότι στέκονται σωστά.

Φροντίζουμε να χωράνε ίσα-ίσα γιατί κατά το ψήσιμο θα χάσουν κάτι από τον όγκο τους.

Κόβουμε τα καπάκια από τα φιρίκια τόσο χαμηλά όσο να κοπεί και το κοτσανάκι τους.

Τα αδειάζουμε λίγο με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μαχαίρι. Ίσα-ίσα να φύγουν τα κουκούτσια τους. Κρατάμε όσο περισσότερη σάρκα μπορούμε.

Καπακώνουμε αμέσως για να μη μαυρίσει.

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κανελόξυλο, τα μοσχοκάρφια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε το καπάκι.

Ψήνουμε μέχρι να τραβήξει τα ζουμάκια του.

Γεμίζουμε τα μήλα. Θα πάρει περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού το κάθε ένα (αναλόγως μεγέθους).

Φροντίζουμε να κλείνει καλά το καπάκι . Δεν αλατοπιπερώνουμε το μήλο.

Αφού τα γεμίσουμε όλα, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και τα περιχύνουμε.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

Σερβίρουμε ζεστά.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.