ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αρνάκι με Μουστάρδα και Κεφαλογραβιέρα

Η συνταγή για το πιο νόστιμο αρνάκι με μουστάρδα και κεφαλογραβιέρα.

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ

Υλικά

1 1/2 κιλό αρνάκι (2 μπουτάκια με το κόκαλο)

250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κύβους

1 κιλό πατάτες κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδου

αλάτι

πιπέρι

1 κουταλιά μουστάρδα

1/2 φλιτζάνι της σούπας του τσαγιού ελαιόλαδο

χυμός 2 λεμονιών

1 κ.γ. ρίγανη

1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καυτό νερό (προαιρετικά)

μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου, τις κόβουμε πρώτα στη μέση, αφαιρούμε το πράσινο φύτρο τους και τις μπήγουμε στα αρνίσια μπουτάκια-αφού κάνουμε σχισμές με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Βάζουμε το κρέας σε ταψάκι με λίγο λάδι και γύρω γύρω τοποθετούμε τις πατάτες.

Σκορπίζουμε ανάμεσα το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνουμε.

Χτυπάτε με το σύρμα το υπόλοιπο λάδι, το χυμό των λεμονιών, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το νερό με τον κύβο.

Περιχύνουμε το φαγητό με αυτό το μίγμα.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180-200 βαθμούς για 1 ώρα και30 λεπτά.

Αφαιρούμε κατόπιν το αλουμινόχαρτο και σκορπίζουμε τους κύβους του τυριού.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο 10-15 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει το τυρί και το αρνάκι.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.