ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χοιρινό Μπούτι Σκορδάτο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό μπούτι σκορδάτο.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΠΟΥΤΙ ΣΚΟΡΔΑΤΟ

Υλικά

1 με 1 1/2 κιλό χοιρινό μπούτι (χωρίς κόκαλο)

125 γρ. βούτυρο φρέσκο

4-5 σκελίδες σκόρδο (μπορούμε να βάλουμε και παραπάνω ανάλογα τα γούστα μας)

2 κ.σ. αλάτι

2 κ.σ. πιπέρι

Για τη σάλτσα:

2 κ.σ. κορν φλάουρ

3 κ.σ. λευκό κρασί

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το μπούτι και το αφήνουμε λίγο να στεγνώσει.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Ανακατεύουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο με το πιπέρι και το αλάτι σε ένα πιατάκι.

Παίρνουμε το μπούτι μας και αρχίζουμε να κάνουμε τρύπες βαθιά με ένα μυτερό μαχαίρι και να τοποθετούμε μέσα λίγο από το μίγμα κάθε φορά.

Πρέπει να έχουμε κάνει την ίδια διαδικασία σε όλη την επιφάνεια του κρέατος μπρος και πίσω.

Στη συνέχεια βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί (όχι να κάψει) μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Τσιγαρίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει καλά. Έπειτα βάζουμε νερό μέχρι τη μέση και το αφήνουμε να ψηθεί.

Το γυρίζουμε ανά διαστήματα για να ψηθεί και από τις δύο μεριές.

Θέλει γύρω στη μία ώρα και κάτι ψήσιμο για να πιει το νερό ανάλογα το κρέας και πόσο μαλακό είναι.

Ελέγχουμε με ένα πιρούνι αν έχει ψηθεί αλλιώς προσθέτουμε κι άλλο νερό.

Μόλις ψηθεί και μαλακώσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα για να φτιάξουμε τη σάλτσα.

Στο ζουμάκι που έχει μείνει προσθέτουμε το κρασί και το κορν φλάουρ αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει καλά μέσα σε λίγο νερό.

Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε και άλλο αν χρειάζεται καθώς και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Περιχύνουμε πάνω στο κρέας.

Μπορούμε να το συνοδέψουμε με πατατούλες φούρνου ή τηγανητές, πουρέ ή και ρυζάκι.

Επίσης...

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με Μανιτάρια στο Χαρτί

Μία άψογη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.