ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χοιρινό Κότσι με Πατάτες στη Γάστρα

Η συνταγή για χοιρινό κότσι με πατάτες στη γάστρα.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Υλικά

Για τα κότσια:

3 μικρά κότσια (ή δύο μέτρια)

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά κέρατο

1 καρότο

2 σκελίδες σκόρδο

3-4 σπυριά μπαχάρι

1 μικρό κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα

1 δαφνόφυλλο

1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τις πατάτες:

πατάτες

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

χυμό ενός λεμονιού,

μουστάρδα

1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη τρία μικρά κότσια και του ζητάμε να τα καθαρίσει.

Εάν θέλουμε μπορούμε να τα μαρινάρουμε από το προηγούμενο βράδυ, αφού προηγουμένως τα πλύνουμε καλά, βάζοντας ένα ποτήρι κρασί, ένα καρότο κομμένο στα τέσσερα, μία πιπεριά κομμένη στη μέση, ένα κρεμμύδι, μία σκελίδα σκόρδο, πιπερόριζα σε χοντρές φέτες, πιπέρι και μπαχάρι.

Αν δε θέλουμε να τα μαρινάρουμε (γίνεται εξίσου νόστιμο), τότε αφού πλύνουμε τα κότσια καλά παίρνουμε αλάτι και πιπέρι τα τρίβουμε καλά και τα βάζουμε με όλα τα προηγούμενα υλικά κι ένα φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο στη γάστρα κι αφού κλείσουμε το καπάκι, το αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο στους 160 βαθμούς για δύο περίπου ώρες, ελέγχοντας αν χρειαστεί να γυρίσουμε τα κότσια και να προσθέσουμε λίγο κρασί.

Εάν μας αρέσει να γλυκίζει λίγο το φαγητό προσθέτουμε και το χυμό μισού πορτοκαλιού. Το μυστικό είναι να μη βάλουμε καθόλου νερό.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σ΄ ένα μεγάλο σκεύος. Εάν έχουμε και μικρές στρόγγυλες πατατούλες είναι ακόμη πιο εμφανίσιμο.

Βάζουμε αλάτι, ρίγανη, μία σκελίδα σκόρδο κομμένη σε πολύ λεπτές φετούλες, χυμό λεμονιού, ένα κουτάλι μουστάρδα, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Ανοίγουμε τη γάστρα και μαζεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα μυρωδικά και τα λαχανικά, εκτός από το δαφνόφυλλο και απλώνουμε τις πατάτες γύρω γύρω από τα κότσια.

Κλείνουμε τη γάστρα κι αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί στην ίδια θερμοκρασία για 1 1/2 ώρα.

Λίγο πριν βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο κι αν σας αρέσει ξεροψημένο, βγάζουμε το καπάκι από τη γάστρα και ανεβάζουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς, ώστε να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.

Επίσης...

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με Μανιτάρια στο Χαρτί

Μία άψογη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.