ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ρύζι Πολίτικο με Μανιτάρια

Η συνταγή για πολίτικο ρύζι με μανιτάρια.

ΡΥΖΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

Για το ρύζι:

2 ποτήρια ρύζι για πιλάφι

3 ποτήρια νερό

150 γρ. βούτυρο

2 φωλίτσες φιδές

αλάτι

λευκό πιπέρι

κουκουνάρια καβουρδισμένα

Για τα μανιτάρια:

300 γρ. μανιτάρια σε φέτες

3/4 ποτηριού κρασί λευκό

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι μικρό ξερό ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.γ. σκόνη σκόρδου

1/2 φλιτζάνι λάδι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τον φιδέ σπασμένο και τον γυρνάμε να καβουρδιστεί και να πάρει καφέ χρώμα.

Αν βάλουμε κουκουνάρι το ρίχνουμε μέσα να ξανθύνει.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ρύζι και το γυρνάμε μαζί με τον φιδέ να γυαλίσει.

Ρίχνουμε το νερό που έχουμε δίπλα μας μετρημένο και χλιαρό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει βράση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά τόσο, ώστε απλά να υπάρχει βρασμός και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Που και που ανοίγουμε και ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν θέλει ακόμα βράσιμο το ρύζι προσθέτουμε σταδιακά λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα και από βάζουμε από πάνω το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να απορροφηθούν όλοι οι υδρατμοί και να μείνει το ρύζι μας σπυρωτό.

Για τα μανιτάρια: Σε ένα κατσαρολάκι με λίγο λάδι, σοτάρουμε τα λαχανικά με τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να μαγειρευτούν.

Προς το τέλος, προσθέτουμε αν θέλουμε και 1 κ.σ. μουστάρδα και ανακατεύουμε, μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.