ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοτόπουλο με Ρεβίθια, Πράσινες Ελιές και Λεμόνι

Πώς θα φτιάξετε κοτόπουλο με ρεβίθια, πράσινες ελιές και λεμόνι.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ

Υλικά

8 μπούτια κοτόπουλου

1 φλιτζ. ρεβίθια

100 γρ. πράσινες ολόκληρες ελιές χωρίς κουκούτσια

3 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου

50 γρ. βούτυρο ή λάδι

2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες,

2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες

2 κ.γ.πάπρικα

1 κ.γ.κύμινο

1/2 κ. μπαχάρι τριμμένο

1/4 κ.γ. κρόκο Κοζάνης

1 κ.γ.κολίανδρο σκόνη

1 λεμόνι το χυμό του και το ξύσμα

αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε από το βράδυ τα ρεβίθια, την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα νεροβράζουμε για 45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε πυρέξ, αφού το αλατίσουμε και καρυκεύσουμε καλά.

Ρίχνουμε το ζωμό επάνω, ψήνουμε 40 λεπτά να ροδίσει! προσθέτουμε τα ρεβίθια και συνεχίζουμε το ψήσιμο μία ώρα περίπου.

Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τις ελιές, ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις!

Μπορούμε να περάσουμε τα μπούτια κοτόπουλου από αλεύρι ανακατεμένο με την πάπρικα (αλευρώσουμε) και να σοτάρουμε σε βούτυρο με προσοχή γιατί καίγεται εύκολα το βούτυρο!

Να βγάλουμε το κοτόπουλο και στο ίδιο βούτυρο να σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο να ρίξουμε όλα τα μπαχαρικά και να τα αφήσουμε λίγα λεπτά να δέσουν οι γεύσεις μεταξύ τους.

Ρίχνουμε και το ζωμό να πάρει μερικές βράσεις και μετά όλα μαζί σε πυρέξ.

Με αυτό τον τρόπο όμως γίνεται πολύ βαρύ το φαγητό μας.

Επίσης...

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Μπαχάρι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο με μπαχάρι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα, Νόστιμα Μπιφτέκια Κοτόπουλου

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Φιλέτο Κοτόπουλου με Σάλτσα Γκασπάτσο

Μία νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα γκασπάτσο.

Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Σαφράν

Πώς θα φτιάξετε ένα άψογο κοτόπουλο με γιαούρτι και σαφράν.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Σουφλέ με Μπρόκολο, Πιπεριά και Καπνιστή Γαλοπούλα

Ένα σουφλέ στο οποίο χωράνε τα πάντα: Αλλαντικά, τυριά, λαχανικά, ακόμα και φαγητό που έχει περισσέψει.

Κοτόπουλο Tηγανιά

Η κλασική τηγανιά με χοιρινό θέλει πολύ μαγείρεμα. Με κοτόπουλο όμως γίνεται στο άψε σβήσε και μάλιστα πολύ πιο ελαφριά και υγιεινή.

Πικάτα Κοτόπουλου με Ντοματίνια και Ελιές

Μία έξοχη συνταγή για την ιταλική εκδοχή του αυστριακού σνίτσελ με ντοματίνα και ελιές.

Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με Λιαστές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες.

Κοτόπουλο "Λουκούμι"

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο.