ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Η Χριστουγεννιάτικη Γαλοπούλα του Gordon Ramsay

Η συνταγή για το πιο κλασικό πιάτο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού από τον περίφημο Βρετανό σεφ.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΚΟΡΝΤΟΝ ΡΑΜΣΕΪ

Υλικά

Για τη γαλοπούλα

1 γαλοπούλα ελευθέρας βοσκής, 5-5,5 κιλά

2 κρεμμύδια ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση

1 σκελίδα σκόρδο

6 φύλλα δάφνης

ελαιόλαδο

8 φέτες μπέικον

θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το herb butter

375 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ

3 σκ. σκόρδο, ξεφλουδισμένες και θρυμματισμένες

ένα ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στο 220°C και παράλληλα φτιάχνεις το herb butter: Βάζεις το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με αλατοπίπερο και ανακατεύεις καλά, προσθέτοντας σταδιακά το ξύσμα και το χυμό των λάιμ, μετά το σκόρδο και τέλος, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύεις καλά.

Καθαρίζεις καλά τη γαλοπούλα και τοποθετείς αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι, το μισό σκόρδο και δύο φύλλα δάφνης στο εσωτερικό της.

Με τα χέρια σου, "χαλαρώνεις" το δέρμα στο στήθος και στις δύο πλευρές του πουλιού και γεμίζεις με το αρωματισμένο βούτυρο και τα υπόλοιπα φύλλα δάφνης, διασφαλίζοντας πως το δέρμα θα παραμείνει άθικτο. Κάνεις το ίδιο και με το δέρμα στα πόδια.

Με όσο αρωματισμένο βούτυρο σου απομείνει, αλείφεις τη γαλοπούλα εξωτερικά.

Αλατοπιπερώνεις καλά και ψεκάζεις με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνεις τη γαλοπούλα για 10-15' και μετά τη βγάζεις από το φούρνο, απλώνεις το μπέικον πάνω στο στήθος της.

Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία του φούρνο στους 180°C και ψήνεις για περίπου 2,5 ώρες (γενικά υπολόγιζε μισή ώρα για κάθε κιλό της γαλοπούλας).

Όταν ψηθεί, την αφήνεις σε ένα ζεστό μέρος για 45'.

Αφαιρείς τα φύλλα δάφνης και σερβίρεις.

Επίσης...

Οι πιο Επικές Φτερούγες Κοτόπουλο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες φτερούγες κοτόπουλο.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Μπαχάρι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο με μπαχάρι.

Αφράτα, Νόστιμα Μπιφτέκια Κοτόπουλου

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Φιλέτο Κοτόπουλου με Σάλτσα Γκασπάτσο

Μία νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα γκασπάτσο.

Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Σαφράν

Πώς θα φτιάξετε ένα άψογο κοτόπουλο με γιαούρτι και σαφράν.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Σουφλέ με Μπρόκολο, Πιπεριά και Καπνιστή Γαλοπούλα

Ένα σουφλέ στο οποίο χωράνε τα πάντα: Αλλαντικά, τυριά, λαχανικά, ακόμα και φαγητό που έχει περισσέψει.

Κοτόπουλο Tηγανιά

Η κλασική τηγανιά με χοιρινό θέλει πολύ μαγείρεμα. Με κοτόπουλο όμως γίνεται στο άψε σβήσε και μάλιστα πολύ πιο ελαφριά και υγιεινή.

Πικάτα Κοτόπουλου με Ντοματίνια και Ελιές

Μία έξοχη συνταγή για την ιταλική εκδοχή του αυστριακού σνίτσελ με ντοματίνα και ελιές.

Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με Λιαστές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες.