ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατατούλες Γεμιστές με Σαλάτα Πέστροφας

Μία έξοχη συνταγή για πατατούλες γεμιστές με σαλάτα πέστροφας.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΡΟΦΑ

Υλικά

12 μικρές πατάτες (περίπου 700-800 γρ.)

100 γρ. καπνιστή πέστροφα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ

αλάτι, πιπέρι

φύλλα άνηθου για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα σε νερό χωρίς αλάτι για 20 λεπτά.

Στραγγίξτε τις και, αφού κρυώσουν ελαφρά, καθαρίστε τις, κόψτε τις στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρέστε ένα μικρό μέρος από την ψίχα τους.

Σε ένα μπολ ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι, την πιπεριά, την ντομάτα, το σέλερι και το φιλέτο της καπνιστής πέστροφας.

Προσθέστε 4 κουταλιές ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε.

Μοιράστε το μίγμα στις πατατούλες και σερβίρετε με τα φύλλα του άνηθου.

Tip

Μπορείτε να αντικαταστήσετε την πέστροφα με καπνιστό σολομό ή 300 γρ. ψίχα γαρίδας, την οποία θα βράσετε για 3 λεπτά πριν τη ρίξετε στο μίγμα με τις πατάτες.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.