ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψητή Χοιρινή Κόντρα από την Ιταλία

Η συνταγή για ψητή χοιρινή κόντρα από την Ιταλία.

ΨΗΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΚΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Υλικά

Υλικά για 8 μερίδες

1½ κιλό χοιρινή κόντρα χωρίς κόκαλο

1 κεφάλι σκόρδο

3 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο

ελαιόλαδο

250 ml λευκό κρασί

1 κουτ. του γλυκού κορν φλάουρ

Για τη μαρινάδα

4 λίτρα νερό

50 γρ. αλάτι

200 γρ. καστανή ζάχαρη

3 κλωναράκια δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, βάλτε σε αυτήν το χοιρινό και αφήστε το στο ψυγείο για μία μέρα.

Στραγγίξτε το κρέας και χαράξτε το σε διάφορα σημεία.

Αλείψτε το με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε το με τον μαραθόσπορο.

Κόψτε το κεφάλι του σκόρδου στη μέση και βάλτε το στο ταψί μαζί με το κρέας και το δεντρολίβανο.

Προσθέστε το κρασί και ½ φλιτζάνι νερό.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250οC και βάλτε εκεί το ταψί με το κρέας για 15 λεπτά. Χαμηλώστε μετά τη θερμοκρασία στους 120οC και ψήστε για 1 με 1½ ώρα.

Αφού το βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε το για 10 λεπτά πριν το κόψετε.

Στραγγίξτε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί και βάλτε τη σε μια μικρή κατσαρόλα.

Πιέστε με το χέρι για να βγάλετε τον πολτό του ψημένου σκόρδου από τις κομμένες σκελίδες και ρίξτε τον στην κατσαρόλα.

Βράστε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά, μέχρι να μείνει λιγότερη από ½ φλιτζάνι.

Διαλύστε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και ρίξτε το στη σάλτσα.

Αφήστε για 1-2 λεπτά στη φωτιά, μέχρι να δέσει.

Κόψτε το χοιρινό σε φέτες και σερβίρετε με τη σάλτσα.

Tip

Παραδοσιακό γιορτινό πιάτο της ιταλικής κουζίνας. Συνοδέψτε το με ψητά λαχανικά ή ψητές πατάτες.

Επίσης...

Το Burger του Oktoberfest

Η συνταγή για ένα υπέροχο burger που ταιριάζει τέλεια με μπύρα.

Χοιρινά Κεφτεδάκια με Πράσο

Η συνταγή για χοιρινά κεφτεδάκια με πράσο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρωματικά Κομμάτια Χοιρινού σε Σάλτσα Βασιλικού

Η συνταγή για αρωματικά κομμάτια χοιρινού σε σάλτσα βασιλικού.

Ριζότο με Αρακά και Καπνιστό Χοιρινό

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο ριζότο με αρακά και καπνιστό χοιρινό.

Κρασάτες Χοιρινές Μπριζόλες με Ντοματίνια και Τραχανά

Μία άλλη άποψη για τις χοιρινές μπριζόλες, που λιώνουν μαγειρεμένες μέσα στο κρασί, με τον ξινό τραχανά να μαγειρεύει γρήγορα και το συνοδευτικό, παίρνοντας όλη τη νοστιμιά από το λιπάκι του χοιρινού.

Χοιρινό στο Φούρνο με Μέλι

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χοιρινό στο φούρνο με μέλι.

Χοιρινό Ρολό με Κληματόφυλλα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με κληματόφυλλα.

Χοιρινό Ρολό με Δαμάσκηνα και Γραβιέρα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινό ρολό με δαμάσκηνα και γραβιέρα.

Ανάμεικτο Κρέας-Λουκούμι στη Γάστρα

Η συνταγή για ανάμεικτο κρέας στη γάστρα.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Χοιρινό "Φυλακισμένο" με Λαχανικά και Γραβιέρα

Μία ιδιαίτερη συνταγή για χοιρινό με λαχανικά και γραβιέρα.