ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πουρές Μελιτζάνας

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο πουρέ μελιτζάνας.

ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες

1 κ. σ. βούτυρο

2 κ. σ. αλεύρι

1 φλ. ζεστό φρέσκο γάλα

2 κ.σ. μαστιχόνερο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία και τρυπάς τις μελιτζάνες σε 3-4 σημεία την κάθε μία.

Τις βάζεις σε ένα ταψί και τις ψήνεις στην πιο ψηλή σκάλα για 10 - 15 λεπτά, γυρίζοντας συχνά, μέχρι να σκουρύνει και να σκάσει η φλούδα τους.

Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνεις το βούτυρο μέχρι να λιώσει (σε μέτρια φωτιά) και προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύεις διαρκώς για σχεδόν 3'.

Προσθέτεις το μαστιχόνερο και το γάλα και ανακατεύεις συνεχώς με σύρμα. Παράλληλα χαμηλώνεις τη φωτιά. Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και περιμένεις να δέσει το μείγμα.

Βγάζεις από τη φωτιά και καλύπτεις με μεμβράνη.

Αφαιρείς τις μελιτζάνες από το γκριλ και τις κόβεις κατά μήκος. Αφαιρείς τη σάρκα με ένα κουτάλι και τη ρίχνεις στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.

Βάζεις πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και σε χαμηλή φωτιά, μαγειρεύεις για 7-8', ανακατεύοντας.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.