ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κοτόπουλο Γεμιστό με Κάστανα

Η συνταγή για ένα πεντανόστιμο και άκρως γευστικό, γιορτινό κοτόπουλο.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ

Υλικά

1 ολόκληρο κοτόπουλο

ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

4 κρεμμύδια

4 καρότα

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Για τη γέμιση

ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο

1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους

χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

100 γρ. κράνμπερι

100 γρ. πεκάν ή καρύδια

20 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

350 ml λευκό κρασί

5 φέτες ψωμί σε μικρούς κύβους

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη γέμιση: Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι και το μήλο σε 4 κουταλιές ελαιόλαδο.

Ρίξτε στη συνέχεια τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ½ φλιτζάνι κρασί.

Αλατοπιπερώστε και βράστε το μίγμα για 7-8 λεπτά.

Ρίξτε στην κατσαρόλα τα κράνμπερι, τα πεκάν, τα κάστανα και το ψωμί.

Ανακατέψτε και κατεβάστε από τη φωτιά.

Αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.

Βάλτε τη γέμιση στην κοιλιά του κοτόπουλου και, αν περισσέψει λίγη (ανάλογα με το μέγεθος του κοτόπουλου), βάλτε τη στο ταψί μαζί με το κοτόπουλο.

Ανακατέψτε 5 κουταλιές ελαιόλαδο με το ξύσμα λεμονιού και λίγο αλάτι και αλείψτε το κοτόπουλο.

Βάλτε στο ταψί τα καρότα και τα κρεμμύδια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια, προσθέστε το θυμάρι και το υπόλοιπο κρασί, συμπληρώστε ½ λίτρο νερό και ψήστε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1½ ώρα, γυρνώντας το στο ενδιάμεσο από όλες τις πλευρές, για να ψηθεί σωστά.

Tip

Για να ξεφλουδίσετε εύκολα τα κάστανα, χαράξτε τα και τηγανίστε τα για λίγο, μέχρι να ξεκολλήσει η φλούδα τους. Στραγγίξτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Επίσης...

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Κοτόπουλο Κοκκινιστό με Μπαχάρι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο με μπαχάρι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα, Νόστιμα Μπιφτέκια Κοτόπουλου

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και αφράτα μπιφτέκια κοτόπουλου.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Φιλέτο Κοτόπουλου με Σάλτσα Γκασπάτσο

Μία νόστιμη συνταγή για κοτόπουλο με σάλτσα γκασπάτσο.

Κοτόπουλο με Γιαούρτι και Σαφράν

Πώς θα φτιάξετε ένα άψογο κοτόπουλο με γιαούρτι και σαφράν.

Σουβλάκια Κοτόπουλου με Μέλι και Μπαχαρικά

Έτσι όπως τα σερβίρουν σε πολλά tapas bar στη Βαρκελώνη.

Σουφλέ με Μπρόκολο, Πιπεριά και Καπνιστή Γαλοπούλα

Ένα σουφλέ στο οποίο χωράνε τα πάντα: Αλλαντικά, τυριά, λαχανικά, ακόμα και φαγητό που έχει περισσέψει.

Κοτόπουλο Tηγανιά

Η κλασική τηγανιά με χοιρινό θέλει πολύ μαγείρεμα. Με κοτόπουλο όμως γίνεται στο άψε σβήσε και μάλιστα πολύ πιο ελαφριά και υγιεινή.

Πικάτα Κοτόπουλου με Ντοματίνια και Ελιές

Μία έξοχη συνταγή για την ιταλική εκδοχή του αυστριακού σνίτσελ με ντοματίνα και ελιές.

Κεφτεδάκια Κοτόπουλου με Λιαστές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες.

Κοτόπουλο "Λουκούμι"

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη συνταγή με κοτόπουλο.