ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σαλάτα με Μπαλίτσες Τυριού και Καραμελωμένους Ξηρούς Καρπούς

Πώς θα φτιάξετε μία έξοχη και γιορτινή σαλάτα με μπαλίτσες τυριού και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΥΡΙΟΥ

Υλικά

ανάμικτα φρέσκα σαλατικά

200 γρ. ξινομυζήθρα

2 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό

1 αβοκάντο

100 γρ. ανάμικτους σπόρους (κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, κουκουνάρι)

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για το ντρέσινγκ

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. γλυκού ξίδι μπαλσάμικο

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

1 κουτ. σούπας ξερό βασιλικό

αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι τους σπόρους, χωρίς να προσθέσετε λιπαρή ουσία.

Πασπαλίστε με τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και αφήστε τους για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Αφήστε τους να κρυώσουν πριν τους προσθέσετε στη σαλάτα.

Ανακατέψτε την ξινομυζήθρα με τον βασιλικό και πλάστε μικρές μπάλες.

Καθαρίστε και κόψτε το αβοκάντο σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά για το ντρέσινγκ.

Βάλτε σε ένα μπολ τα σαλατικά, προσθέστε το αβοκάντο και το ντρέσινγκ και ανακατέψτε.

Σερβίρετε με τις μπαλίτσες ξινομυζήθρας και τους ξηρούς καρπούς.

Tip

Αντικαταστήστε την ξινομυζήθρα με μίγμα λευκών τυριών (φέτα, ανθότυρο, μανούρι).

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.