ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Χοιρινό με Μήλα και Σάλτσα Ουίσκι

Η συνταγή για νόστιμο χοιρινό με μήλα και σάλτσα ουίσκι.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΟΥΙΣΚΙ

Υλικά

1 χοιρινή κόντρα χωρίς κόκαλα (περίπου 2 κιλά)

4 μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

1 μεγάλη ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένο

λίγο ξερό ή φρέσκο φασκόμηλο και δεντρολίβανο

1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

200 ml ουίσκι

500 γρ. ψωμί κομμένο σε μικρά κομμάτια

250 ml χυμό μήλου

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίξτε το κρέας με το μαχαίρι, χαράζοντάς το κατά μήκος στη μέση.

Αλατοπιπερώστε το από όλες τις πλευρές.

Βάλτε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

Ρίξτε το μπέικον και σοτάρετε για λίγα λεπτά. Βάλτε μετά τα μήλα, το φινόκιο, το μπαχάρι και τα μυρωδικά.

Αλατίστε και βράστε για λίγα λεπτά.

Σβήστε με ένα σφηνάκι ουίσκι, ρίξτε το ψωμί και ανακατέψτε.

Απλώστε το μίγμα στην εσωτερική πλευρά του κομμένου κρέατος.

Τυλίξτε το ρολό, δέστε το και βάλτε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα.

Σοτάρετέ το με λίγο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Σβήστε με το υπόλοιπο ουίσκι, ρίξτε τον χυμό μήλου, σκεπάστε τη γάστρα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 3 ώρες.

Όταν ψηθεί, στραγγίξτε τη σάλτσα από τη γάστρα, βάλτε τη σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.

Σερβίρετε το κρέας σε φέτες, με τη σάλτσα του.

Tip

Δεν ανοίγουμε τη γάστρα όσο μαγειρεύεται το φαγητό. Το μυστικό για τέλειο αποτέλεσμα είναι το πολύωρο μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Επίσης...

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Cubano Σάντουιτς

Η απόλυτη συνταγή για το Cubano.

Πανσέτα Χοιρινή Ρολό

Η συνταγή για πανσέτα χοιρινή ρολό.

Μοσχαρίσιες Μπριζόλες με Μανιτάρια στο Χαρτί

Μία άψογη συνταγή για μοσχαρίσιες μπριζόλες με μανιτάρια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Αφράτα Μπιφτέκια με Ψητές Ντομάτες

Πώς θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια με ψητές ντομάτες.