ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Βελούδινη Σούπα με Κολοκύθα και Προσούτο

Πώς θα φτιάξετε μία βελούδινη σούπα με κολοκύθα και προσούτο.

ΒΕΛΟΥΔΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Υλικά

500 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας

500 γρ. καρότα

2 πατάτες

4 κουτ. σούπας βούτυρο

1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ

1 λίτρο ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου

4-5 κουτ. σούπας ψημένο κολοκυθόσπορο

λίγο μπούκοβο για το γαρνίρισμα

5 φέτες προσούτο για το γαρνίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίστε και κόψτε σε ροδέλες τα καρότα και σε μικρότερα κομμάτια τις πατάτες.

Καθαρίστε από τη φλούδα και τους σπόρους την κολοκύθα και κόψτε τη σε μικρότερα κομμάτια.

Βάλτε στην κατσαρόλα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρετέ τα με το βούτυρο για λίγα λεπτά.

Ρίξτε τον ζωμό και το τζίντζερ, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.

Όταν μαγειρευτεί η σούπα, πολτοποιήστε τη στο μπλέντερ και ξαναβάλτε τη στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, χωρίς όμως να βράσει.

Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με το μπούκοβο και τον κολοκυθόσπορο.

Βάλτε τις φέτες του προσούτο σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και ψήστε τις στους 220οC για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές. Αφού κρυώσουν, ψιλοκόψτε τις και γαρνίρετε τη σούπα.

Tip

Το ψητό προσούτο είναι εξαιρετική γαρνιτούρα σε πράσινες σαλάτες ή ζυμαρικά.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.