ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φινλανδική Πατατόσουπα με Σολομό

Η πιο νόστιμη συνταγή για Lohikeitto, την κλασική φινλανδική πατατόσουπα με σολομό.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

350 γρ. πατάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες σε κύβους 1 cm

2 φιλέτα σολομού, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους 1 cm

1 κ.σ. βούτυρο

60 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 μικρό καρότο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο

2 φρ. κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 φύλλο δάφνης

1/2 πράσο, σε κομμάτια

1 ραβδί σέλινο, κομμένο στα 3

Εκτέλεση

Σοτάρετε το πράσο με το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτετε νερό, τις πατάτες με τη δάφνη, πιπέρι και αλάτι. Όταν πάρουν βράση, τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 15', ανακατεύοντας τακτικά.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα φιλέτα σολομού, τον άνηθο, το καρότο, το σέλινο και την κρέμα γάλακτος, βράζοντας για λίγα ακόμη λεπτά (5'-7')

Σερβίρετε σε μπολ ή βαθιά πιάτα, με έξτρα άνηθο.

Tip

Μπορείτε να προσθέσετε 1-2 κ.σ. μπαχαρικά της αρεσκείας σας ή ακόμη και γαρίδες.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.