ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μοσχάρι Στιφάδο στη Γάστρα

Η συνταγή για μοσχάρι στιφάδο στη γάστρα.

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι σε πολύ μικρά κομμάτια

1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

3 φύλλα δάφνης

3 κόκκους μπαχάρι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στη γάστρα.

Ρίχνουμε στη γάστρα όλα μαζί και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το κρέας.

Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να πάει το ζουμάκι παντού και να ποτίσει το κρέας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 3 ώρες με κλειστό καπάκι, το οποίο ανοίγουμε μόνο στα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.

Επίσης...

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Μακαρόνια με Κιμά

Η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για τα κλασικά μακαρόνια με κιμά.

Ελαφρύ Παστίτσιο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και ελαφρύ παστίτσιο.

Ελαφρύ Στιφάδο στο Φούρνο

Η συνταγή για ένα ελαφρύ στιφάδο στο φούρνο.

Πικάντικοι Κεφτέδες με Σάλτσα Δυόσμου

Πώς θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους πικάντικους κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου.

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.