ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φέτα με Φύλλο

Πώς θα φτιάξετε φέτα με φύλλο.

ΦΕΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ

Υλικά

φέτα κομμένη σε 3 ορθογώνια κομμάτια 10x10

λίγο σουσάμι

1 φύλλο κρούστας

3 κουταλιές μέλι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε 3 κομμάτια και τυλίγουμε κάθε κομμάτι φέτας με το φύλλο, σαν να τυλίγουμε ένα δέμα.

Φροντίζουμε τα διπλώματα να είναι από την κάτω μεριά.

Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί και τοποθετούμε τα τρία "πακετάκια”.

Αλείφουμε το κάθε κομμάτι με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Τα κομμάτια θα φουσκώσουν ελαφρά στο ψήσιμο.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και τοποθετούμε τα κομμάτια φέτας με φύλλο σε μία πιατέλα.

Περιχύνουμε κάθε κομμάτι με μία κουταλιά μέλι και σερβίρουμε.

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.