ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ντολμάδες με Παστό Μπακαλιάρο

Πώς θα φτιάξετε ντολμάδες με παστό μπακαλιάρο.

ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ

Υλικά

1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό φιλέτο

25-30 περίπου μεγάλα μαρουλόφυλλα (τα εξωτερικά φύλλα από τα μαρούλια, όχι τις καρδιές)

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1-2 μέτριες σκελίδες σκόρδου λιωμένες

4-5 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

1/4 κουταλιού του γλυκού πιπέρι

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 κονσέρβα κονκασέ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα ξαρμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο, βγάζουμε τις πέτσες και τα κόκκαλα, που τυχόν υπάρχουν και τον κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Το βάζουμε σ’ ένα μπολ με το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το πιπέρι, τη ντομάτα και το μισό ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, δοκιμάζουμε και, αν χρειαστεί, αλατοπιπερώνουμε.

Πλένουμε τα μαρουλόφυλλα και βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό, που βράζει, κάθε φορά 4-5 φύλλα.

Τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν λίγο για να μπορούν να τυλιχτούν. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν και κόβουμε το σκληρό κοτσανάκι.

Στη συνέχεια βάζουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε μαρουλόφυλλο, διπλώνουμε πρώτα τις δύο άκρες και τυλίγουμε σε ρολά.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, βάζουμε 2-3 μαρουλόφυλλα στον πάτο της και τοποθετούμε τους μαρουλοντολμάδες σε σειρές, τον έναν δίπλα στον άλλο με το κλείσιμο του φύλλου προς τα κάτω.

Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 1 1/2 περίπου φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε τους μαρουλοντολμάδες μ’ ένα πιάτο, κλείνουμε την κατσαρόλα και τους αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά την ώρα του ψησίματος.

Επίσης...

Poké με Τόνο ή Σολομό

Η συνταγή για τέλειο Poké, ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα στην κουζίνα της Χαβάης.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σάντουιτς με Τόνο και Ελιά

Η συνταγή για ένα θεσπέσιο σάντουιτς με τόνο και ελιά.

Ψάρι στον Ατμό με Φρέσκα Αρωματικά

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο ψάρι στον ατμό με φρέσκα αρωματικά.

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

Η συνταγή για μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού.

Φιλέτο Σολομού με Μέλι και Μπαλσάμικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο φιλέτο σολομού με μπαλσάμικο και μέλι.

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Γρήγορες Σαρδέλες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σαρδέλες.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Λαχανοντολμάδες με Γαρίδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες με γαρίδες.