Follow us

Ντολμάδες με Παστό Μπακαλιάρο

Πώς θα φτιάξετε ντολμάδες με παστό μπακαλιάρο.

ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ

Υλικά

1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό φιλέτο

25-30 περίπου μεγάλα μαρουλόφυλλα (τα εξωτερικά φύλλα από τα μαρούλια, όχι τις καρδιές)

1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι γλασέ

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο

1-2 μέτριες σκελίδες σκόρδου λιωμένες

4-5 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο

1/4 κουταλιού του γλυκού πιπέρι

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 κονσέρβα κονκασέ

αλάτι

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα ξαρμυρίζουμε καλά τον μπακαλιάρο, βγάζουμε τις πέτσες και τα κόκκαλα, που τυχόν υπάρχουν και τον κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Το βάζουμε σ’ ένα μπολ με το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το πιπέρι, τη ντομάτα και το μισό ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, δοκιμάζουμε και, αν χρειαστεί, αλατοπιπερώνουμε.

Πλένουμε τα μαρουλόφυλλα και βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό, που βράζει, κάθε φορά 4-5 φύλλα.

Τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν λίγο για να μπορούν να τυλιχτούν. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν και κόβουμε το σκληρό κοτσανάκι.

Στη συνέχεια βάζουμε λίγο από το μείγμα σε κάθε μαρουλόφυλλο, διπλώνουμε πρώτα τις δύο άκρες και τυλίγουμε σε ρολά.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, βάζουμε 2-3 μαρουλόφυλλα στον πάτο της και τοποθετούμε τους μαρουλοντολμάδες σε σειρές, τον έναν δίπλα στον άλλο με το κλείσιμο του φύλλου προς τα κάτω.

Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και 1 1/2 περίπου φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε τους μαρουλοντολμάδες μ’ ένα πιάτο, κλείνουμε την κατσαρόλα και τους αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά την ώρα του ψησίματος.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.