ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπρόκολο με Σάλτσα Τυριού στο Φούρνο

Μία νόστιμη συνταγή για μπρόκολο με σάλτσα τυριού στο φούρνο.

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

1/2 κιλό βρασμένο μπρόκολο (χωρίς τα κοτσάνια)

1/2 φλιτζ. κίτρινο τυρί τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα τυριού:

4 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι

2 1/2 φλιτζ. χλιαρό γάλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

άσπρο πιπέρι

Προαιρετικά:

1/2 φλιτζ. καλαμπόκι βρασμένο

1/2 φλιτζ. καρότα βρασμένα σε μικρά κυβάκια

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα και ανακατεύουμε χτυπώντας με το χτυπητήρι.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την κρατάμε για μετά.

Αχνίζουμε το μπρόκολο για 5 έως 6 λεπτά ώσπου να μαλακώσει και το βάζουμε σε ένα πυρέξ αφού αφαιρέσουμε τα κοτσάνια.

Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα στην οποία προαιρετικά προσθέσαμε το καλαμπόκι, τα καρότα.

Προσθέτουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

Το ψήνουμε περίπου 15 λεπτά στο φούρνο.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.