ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κουνουπίδι Κοκκινιστό με Πιπεριές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξετε κουνουπίδι κοκκινιστό με πιπεριές και ρύζι.

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Υλικά

1 κουνουπίδι χωρισμένο σε φούντες

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 πράσινες πιπεριές

1 πιπεριά φλωρίνης

400 γρ. τριμμένη ντομάτα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. ρύζι (ή 1 φλυντζανάκι του καφέ για κάθε άτομο)

1/2 φλ. τσ. άσπρο κρασί

αλάτι

πιπέρι

νερό

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε με το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα και το κουνουπίδι μαζί με νερό μέχρι να το σκεπάζει.

Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το κουνουπίδι να βράσει σε μέτρια φωτιά (για περίπου 25 λεπτά).

Αφού βράσει ελέγχουμε εάν το νερό είναι αρκετό για την ποσότητα του ρυζιού που θέλουμε να προσθέσουμε και ρίχνουμε το ρύζι μαζί με το κρασί μέχρι να βράσει και αυτό και να πιεί όλα τα ζουμιά της κατσαρόλας.

Προσοχή! βράζουμε το ρύζι σε χαμηλή θερμοκρασία και κουνάμε την κατσαρόλα για να μην κολλήσει.

Αποφεύγουμε να το ανακατέψουμε (ή αν το ανακατέψουμε το κάνουμε προσεκτικά) ώστε να μην διαλυθεί το κουνουπίδι.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.