ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά

1 κιλό φρέσκο μπρόκολο

500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

500 γρ. φέτα σκληρή, τριμμένη

100 γρ. αμύγδαλο φιλέ

2 κρόκοι αυγών

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μπρόκολα.

Τα χωρίζουμε σε φουντίτσες και ξεχωρίζουμε τα χοντρά κοτσάνια.

Τεμαχίζουμε τα χοντρά κοτσάνια σε λεπτά μπαστουνάκια.

Τοποθετούμε το λαχανικό σε μια κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Βράζουμε το μπρόκολο για 5-6 λεπτά. Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί ή πιρέξ.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών, το φιλέ αμύγδαλου, αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Αν είναι πάρα πολύ παχύ το μίγμα και δεν δουλεύεται εύκολα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό (με το μάτι).

Περιχύνουμε την κρέμα πάνω από το μπρόκολο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου, στους 160-180 βαθμούς (ανάλογα το φούρνο) για 30-40 λεπτά.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.