ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβέτσι Λαχανικών

Η συνταγή για το πιο νόστιμο γιουβέτσι με λαχανικά.

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά

4 πιπεριές

1 πακέτο κριθαράκι χοντρό

1 μεγάλο κρεμμύδι

3 σκελίδες σκόρδο

1 κούπα αρακά ωμό

10 φουντίτσες μπρόκολο

2 καρότα κομμένα κύβους

2 κούπες χυμό ντομάτας

1 φλιτζάνι μπίρα

λάδι για το τσιγάρισμα

αλάτι

πιπέρι

τριμμένο τυρί

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε όλες τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τα καρότα σε κύβους.

Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

Προσθέτουμε τα καρότα και τις πιπεριές.

Αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά.

Σβήνουμε με την μπίρα και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, τότε προσθέτουμε τις ντομάτες αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα περίπου ένα τέταρτο σε μέτρια θερμοκρασία.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα σε ένα πυρέξ και στρώνουμε να απλωθεί παντού.

Από πάνω ρίχνουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε τις φουντίτσες μπρόκολο διάσπαρτο σε όλο το πυρέξ. Συμπληρώνουμε νερό περίπου δύο κούπες να σκεπαστούν όλα τα υλικά και τέλος τριμμένο τυρί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς περίπου μία ώρα (ανάλογα τον φούρνο) μέχρι να πιει όλο το ζουμί.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.