ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυροπιτάρες Καρυστινές

Η συνταγή για τυροπιτάτες καρυστινές.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΕΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΕΣ

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 φλιτζ. του ελληνικού καφέ λάδι

1/2 φλιτζ. του ελληνικού καφέ ξίδι

1 φλιτζ. περίπου ζεστό νερό

1 κ. αλάτι

Για τη γέμιση:

300 γρ. φέτα ή μυζήθρα από βαρελίσιο τυρί

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα, προσθέτουμε το λάδι, ξίδι, αλάτι και σιγά-σιγά το νερό ζυμώνοντας μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά περίπου.

Σε ένα μπολ ενώνουμε τα τυριά τρίβοντας τη φέτα με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε με το κεφαλοτύρι, ρίχνουμε και λίγο πιπέρι (προαιρετικά).

Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα πιάτο το κόβουμε στο μέγεθος του τηγανιού μας.

Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω-γύρω, ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το βάζουμε επάνω και κλείνουμε καλά πιέζοντας με πιρούνι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες τυροπιτάρες.

Βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι να κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και βάζουμε μια-μια τις πίτες μας, τις τηγανίζουμε γυρίζοντάς τες μόλις πάρουν χρώμα, προσέχοντας να μην μας καούν.

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια, τις σερβίρουμε ζεστές.

Επίσης...

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.