ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυροπιτάρες Καρυστινές

Η συνταγή για τυροπιτάτες καρυστινές.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΡΕΣ ΚΑΡΥΣΤΙΝΕΣ

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις

1 φλιτζ. του ελληνικού καφέ λάδι

1/2 φλιτζ. του ελληνικού καφέ ξίδι

1 φλιτζ. περίπου ζεστό νερό

1 κ. αλάτι

Για τη γέμιση:

300 γρ. φέτα ή μυζήθρα από βαρελίσιο τυρί

200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα, προσθέτουμε το λάδι, ξίδι, αλάτι και σιγά-σιγά το νερό ζυμώνοντας μαλακή ζύμη.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά περίπου.

Σε ένα μπολ ενώνουμε τα τυριά τρίβοντας τη φέτα με ένα πιρούνι, ανακατεύουμε με το κεφαλοτύρι, ρίχνουμε και λίγο πιπέρι (προαιρετικά).

Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα πιάτο το κόβουμε στο μέγεθος του τηγανιού μας.

Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω-γύρω, ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, το βάζουμε επάνω και κλείνουμε καλά πιέζοντας με πιρούνι.

Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες τυροπιτάρες.

Βάζουμε ένα τηγάνι με λάδι να κάψει, χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και βάζουμε μια-μια τις πίτες μας, τις τηγανίζουμε γυρίζοντάς τες μόλις πάρουν χρώμα, προσέχοντας να μην μας καούν.

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα λάδια, τις σερβίρουμε ζεστές.

Επίσης...

Χαλουμόπιτα με Κουκουνάρι και Σουσάμι

Με λεπτή και διακριτική γεύση, η νοστιμιά του εντείνεται αν το συνδυάσεις με ένα πικάντικο κίτρινο τυρί και ελιές.

Η Μαγική Τυρόπιτα της Θεσσαλίας

Τυρόπιτες υπάρχουν δεκάδες. Καμία όμως δεν έχει τη συγκλονιστική νοστιμιά της πιο παλιάς παράδοσης όσο η πίτα της Θεσσαλίας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Πανεύκολη Κουρού

Ιδανική λύση για τα τραπεζώματα, αφού δεν χρειάζεται να ανοίξεις φύλλο.

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.