ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Μανιτάρια και Κρέμα

Η συνταγή για νόστιμο παστίτσιο με μανιτάρια και κρέμα.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ

Υλικά

Για το παστίτσιο:

1/2 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο

1 κρεμμύδι ψιλoκομμένο

1 κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

2 φλιτζάνια τσαγιού τυριά τριμμένα (κασέρι, κεφαλογραβιέρα)

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί αρετσίνωτο

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

1 αυγό

αλάτι

κόκκινο και μαύρο πιπέρι

μοσχοκάρυδο

ρίγανη

μπαχάρι

κύμινο

δενδρολίβανο

Για την κρέμα:

7-8 κ.σ. αλεύρι

6 κ.σ. βούτυρο

4 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα

μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια για 10 λεπτά.

Όσο τα μακαρόνια βράζουν εμείς βάζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι κι όταν βγάλει το άρωμα της, την αφαιρούμε.

Έπειτα σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο και αφού σβήσουμε με το κρασί, προσθέτουμε και την ντομάτα και αφήνουμε να πιει το ζουμί του για 20 λεπτά και τακτικά ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.

Για την κρέμα: Βάζουμε κι ένα κατσαρολάκι σε μεσαία εστία, μέσα στο οποίο λιώνουμε το βούτυρο μας.

Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη μας κολλήσει.

Όταν το βούτυρο με αλεύρι γίνουν ένα, τότε προσθέτουμε σιγά-σιγά το βρασμένο γάλα, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.

Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και βουτυρώνουμε το ταψί μέσα στο οποίο θα ψήσουμε το παστίτσιο, συνεχίζοντας ρίχνουμε λίγη φρυγανιά για να μη μας κολλήσει.

Για τη συναρμολόγηση: Κάνουμε μία στρώση με τα μισά μακαρόνια, περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο με το χτυπημένο αυγό και τα μισά τριμμένα τυριά.

Προσθέτουμε το μίγμα των μανιταριών (φροντίζουμε να πάει παντού), τα υπόλοιπα μακαρόνια, τα υπόλοιπα τυριά και την κρέμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά.

Έπειτα το αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Επίσης...

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Μακαρονάδα με Κοτόπουλο και Ντοματένια Κρέμα

Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες: Συνδυάζει το κοτόπουλο και το μπέικον με την πιο βελούδινη κρεμώδη σάλτσα, με γεύση από ντομάτα και σπανάκι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Νιόκι με Ρικότα και Ντομάτα

Νοστιμότατη και πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεσαι καλοκαιρινή pasta.

Μακαρόνια Χοντρά της Γιαγιάς

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα χοντρά μακαρόνια της γιαγιάς.

Μακαρόνια με Βασιλικό, Σουσάμι και Φέτα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα μακαρόνια με βασιλικό, σουσάμι και φέτα.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Μακαρονάδα με Σάλτσα Καρότου

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα καρότου.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.