ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Παστίτσιο με Μανιτάρια και Κρέμα

Η συνταγή για νόστιμο παστίτσιο με μανιτάρια και κρέμα.

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ

Υλικά

Για το παστίτσιο:

1/2 κιλό μακαρόνια για παστίτσιο

1 κρεμμύδι ψιλoκομμένο

1 κιλό μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα

3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

2 φλιτζάνια τσαγιού τυριά τριμμένα (κασέρι, κεφαλογραβιέρα)

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά τριμμένη

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί αρετσίνωτο

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

1 αυγό

αλάτι

κόκκινο και μαύρο πιπέρι

μοσχοκάρυδο

ρίγανη

μπαχάρι

κύμινο

δενδρολίβανο

Για την κρέμα:

7-8 κ.σ. αλεύρι

6 κ.σ. βούτυρο

4 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα

μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια για 10 λεπτά.

Όσο τα μακαρόνια βράζουν εμείς βάζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι κι όταν βγάλει το άρωμα της, την αφαιρούμε.

Έπειτα σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι, δενδρολίβανο και αφού σβήσουμε με το κρασί, προσθέτουμε και την ντομάτα και αφήνουμε να πιει το ζουμί του για 20 λεπτά και τακτικά ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.

Για την κρέμα: Βάζουμε κι ένα κατσαρολάκι σε μεσαία εστία, μέσα στο οποίο λιώνουμε το βούτυρο μας.

Μόλις λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα για να μη μας κολλήσει.

Όταν το βούτυρο με αλεύρι γίνουν ένα, τότε προσθέτουμε σιγά-σιγά το βρασμένο γάλα, χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.

Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και βουτυρώνουμε το ταψί μέσα στο οποίο θα ψήσουμε το παστίτσιο, συνεχίζοντας ρίχνουμε λίγη φρυγανιά για να μη μας κολλήσει.

Για τη συναρμολόγηση: Κάνουμε μία στρώση με τα μισά μακαρόνια, περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο με το χτυπημένο αυγό και τα μισά τριμμένα τυριά.

Προσθέτουμε το μίγμα των μανιταριών (φροντίζουμε να πάει παντού), τα υπόλοιπα μακαρόνια, τα υπόλοιπα τυριά και την κρέμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά.

Έπειτα το αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Επίσης...

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Σπαγγέτι με Μανιτάρια και Γραβιέρα

Η μακαρονάδα με μανιτάρια, με γήινη νοστιμιά που μοσχοβολά δάσος. Γίνεται νοστιμότερη αν βάλουμε διάφορα μανιτάρια: πορτομπέλο, πλευρώτους και λευκά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Παστίτσιο με Κοτόπουλο και Πιπεριές

Πώς θα φτιάξετε παστίτσιο με κοτόπουλο και πιπεριές.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.

Μακαρονάδα με Μελιτζάνες

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Μακαρονάδα με Σκόρδο και Μανιτάρια

Η συνταγή για μακαρονάδα με σκόρδο και μανιτάρια.

Μακαρονάδα με Φέτα και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε μία μακαρονάδα με φέτα και ντομάτα.

Μακαρονάκι Φούρνου με Μελιτζάνες

Πώς θα φτιάξετε μακαρονάκι φούρνου με μελιτζάνες.

Λαζάνια με Πράσα και Λουκάνικο

Η συνταγή για λαζάνια με πράσα και λουκάνικο.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.