ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανιτάρια Φρικασέ

Πώς θα φτιάξετε μανιτάρια φρικασέ.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά

1/4 κούπας λάδι

1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

1 ασπράδι

3 κουταλιές χυμό λεμονιού

1/2 κιλό μανιτάρια

1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, το άσπρο και το πράσινο μέρος

250 γρ. μαρούλι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντας τα με χαρτί κουζίνας.

Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και κόβουμε τα σε κομμάτια.

Ζεματάμε τα κρεμμυδάκια και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν.

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή εστία για 30 λεπτά, να μαλακώσουν τα λαχανικά, χωρίς να λιώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Χτυπάμε το ασπράδι με το χυμό λεμονιού, σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα λίγο από το ζουμί του φαγητού και αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την κυκλικά, ώσπου να πάει παντού.

Αν δεν μας αρέσει το αυγολέμονο, μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό μόνο με το χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε ζεστό.

Χωρίς το αυγολέμονο σερβίρεται και κρύο.

Επίσης...

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο στο Φούρνο

Η συνταγή για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.