Follow us

Μανιτάρια Φρικασέ

Πώς θα φτιάξετε μανιτάρια φρικασέ.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά

1/4 κούπας λάδι

1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

1 ασπράδι

3 κουταλιές χυμό λεμονιού

1/2 κιλό μανιτάρια

1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, το άσπρο και το πράσινο μέρος

250 γρ. μαρούλι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντας τα με χαρτί κουζίνας.

Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και κόβουμε τα σε κομμάτια.

Ζεματάμε τα κρεμμυδάκια και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν.

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή εστία για 30 λεπτά, να μαλακώσουν τα λαχανικά, χωρίς να λιώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Χτυπάμε το ασπράδι με το χυμό λεμονιού, σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα λίγο από το ζουμί του φαγητού και αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την κυκλικά, ώσπου να πάει παντού.

Αν δεν μας αρέσει το αυγολέμονο, μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό μόνο με το χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε ζεστό.

Χωρίς το αυγολέμονο σερβίρεται και κρύο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.