ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανιτάρια Φρικασέ

Πώς θα φτιάξετε μανιτάρια φρικασέ.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά

1/4 κούπας λάδι

1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο

1/4 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

1 ασπράδι

3 κουταλιές χυμό λεμονιού

1/2 κιλό μανιτάρια

1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα, το άσπρο και το πράσινο μέρος

250 γρ. μαρούλι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια σκουπίζοντας τα με χαρτί κουζίνας.

Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα κρεμμυδάκια και το μαρούλι και κόβουμε τα σε κομμάτια.

Ζεματάμε τα κρεμμυδάκια και τα στραγγίζουμε.

Βάζουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν.

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και μισή κούπα ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή εστία για 30 λεπτά, να μαλακώσουν τα λαχανικά, χωρίς να λιώσουν και να μείνουν με λίγη σάλτσα.

Χτυπάμε το ασπράδι με το χυμό λεμονιού, σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα λίγο από το ζουμί του φαγητού και αδειάζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα, κουνώντας την κυκλικά, ώσπου να πάει παντού.

Αν δεν μας αρέσει το αυγολέμονο, μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό μόνο με το χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε ζεστό.

Χωρίς το αυγολέμονο σερβίρεται και κρύο.

Επίσης...

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

Πώς θα φτιάξετε τον νοστιμότερο λαδερό κοκκινιστό αρακά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σαλάτα με Καρπούζι και Ντομάτα

Η συνταγή για την τέλεια σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Μουσακάς με Φασόλια Γίγαντες

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι ένα εύκολο όσπριο, που το αγαπούν ακόμα και όσοι δεν τρελαίνονται γι' αυτά. Όταν συνδυάζονται με κιμά, σε ένα πρωτότυπο και νοστιμότατο παστίτσιο, τους λατρεύεις.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα με Αγγούρι και Φασόλια

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με αγγούρι και φασόλια.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.