ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Crab Cakes

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα crab cakes (μπιφτέκια καβουριού).

CRAB CAKES

Υλικά

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό (τα φύλλα)

1 μεγάλο αυγό

750 γρ. ψίχα καβουριού

300 γρ. πουρέ πατάτας

1 κ.γ. λευκό πιπέρι

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ελαιόλαδο

λίγη σκόνη κάρδαμου

σος ταρτάρ

Εκτέλεση

Ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.

Χτυπάς το αυγό.

Αναμειγνύεις τον πουρέ πατάτας με την ψίχα καβουριού, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, το πιπέρι και το αυγό σε ένα μπολ.

Προσθέτεις λίγο θαλασσινό αλάτι.

Βάζεις το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Σχηματίζεις μπιφτέκια περίπου 6 εκ.

Πασπαλίζεις με λίγο αλεύρι και τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο. Περίπου 5' ανά πλευρά.

Αφαιρείς από τη φωτιά, τους ρίχνεις λίγη σκόνη κάρδαμου και σερβίρεις με τη σάλτσα ταρτάρ.

Επίσης...

Γαύρος στο Φούρνο

Η απόλυτη συνταγή για γαύρο στο φούρνο.

Τα Μύδια του Ναυτικού

Η συνταγή για την πιο νόστιμη και εύκολη εκδοχή των μυδιών.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Surf and Turf με Χοιρινό και Γαρίδες

Η συνταγή για ένα φανταστικό χοιρινό φιλέτο με γαρίδες και σάλτσα πάπρικας - σκόρδου.

Γαρίδες Ψητές

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες ψητές γαρίδες.

Χταπόδι Κρασάτο με Φάβα

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο χταπόδι με φάβα.

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.