ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Pasta με Γαρίδες και Κολοκυθάκι

Η συνταγή για μία νόστιμη μακαρονάδα με γαρίδες και κολοκυθάκι.

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙ

Υλικά

Υλικά για 4 μερίδες

1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας

2 κολοθυκάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια ή λεπτές λωρίδες

1 σκελίδα σκόρδο

1 πιπεριά τσίλι

λίγο φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό

1 κ.σ. βούτυρο

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

450 γρ. γαρίδες, αποφλοιωμένες

1/2 λεμόνι

παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα (προαιρετική)

Εκτέλεση

Ψιλοκόβεις το μαϊντανό, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι και τα αναμειγνύεις με το κολοκυθάκι σε ένα μπολ.

Βράζεις τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Λιώνεις το βούτυρο μαζί με ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά. Ρίχνεις μέσα το μείγμα από το κολοκυθάκι και το αφήνεις για λίγα λεπτά.

Προσθέτεις στο τηγάνι τις γαρίδες και τις μαγειρεύεις μέχρι να είναι έτοιμες.

Τις βγάζεις από τη φωτιά και στύβεις το λεμόνι στο τηγάνι.

Βγάζεις τα μακαρόνια από την κατσαρόλα, τα σουρώνεις και κρατάς 3/4 φλ. από το νερό.

Ρίχνεις τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τις γαρίδες και ανακατεύεις σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Προσθέτεις το νερό από το βράσιμο και ανακατεύεις.

Μοιράζεις σε πιάτα και σερβίρεις, προσθέτοντας -αν επιθυμείς- τριμμένη παρμεζάνα.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.