ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πράσα με Μετσοβίτικους Κεφτέδες

Η συνταγή για πράσσα με μετσοβίτικους κεφτέδες.

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΜΕΤΣΟΒΙΤΙΚΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1/2 κιλό κιμά πρόβειο

1 ματσάκι μαϊντανό

2 ξερά κρεμμύδια

3 αυγά

1 φλ. του καφέ τραχανά ξινό, σπιτικό

αλάτι

κόκκινο πιπέρι

ρίγανη

Για τους κεφτέδες:

1 κιλό πατάτες

1-2 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στον τρίφτη

1-2 κουταλάκια αλάτι

μισή κούπα ελαιόλαδο

μαύρο πιπέρι

κόκκινο γλυκό πιπέρι

μαϊντανό ψιλοκομμένο

δυόσμο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πράσα και το σέλινο και τα ψιλοκόβουμε σε ροδέλες.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα πράσα, το σέλινο, το λάδι και τη ντομάτα, ένα κουτάλι του γλυκού κόκκινο πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: Τρίβουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και χτυπάμε τα αυγά.

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα τα δύο είδη κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα αυγά και ζυμώνουμε για λίγο να ανακατευτούν.

Προσθέτουμε τον τραχανά, 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, 1 κουταλάκι ρίγανη και 1 κουταλάκι αλάτι.

Ζυμώνουμε καλά για να γίνει ο κιμάς ομοιόμορφος και να πάνε παντού τα υλικά.

Πλάθουμε τους κεφτέδες, μεγάλους, τους αλευρώνουμε και τους τοποθετούμε τον ένα δίπλα στον άλλο, πάνω από τα πράσα που βράζουν.

Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 περίπου λεπτά.

Επίσης...

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Χοιρινές Μπριζόλες με Φρέσκο Δεντρολίβανο

Πώς θα φτιάξετε χοιρινές μπριζόλες με φρέσκο δεντρολίβανο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχάρι με Μελιτζάνες και Κόκκινη Σάλτσα

Η συνταγή για μοσχάρι με μελιτζάνες και κόκκινη σάλτσα, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινά φαγητά της Μεσογειακής κουζίνας.

Σάντουιτς BLT με Αυγό

Η συνταγή για το πιο επικό BLT σάντουιτς με αυγό.

Αρνί με Δαμάσκηνα και Ρύζι στο φούρνο

Από τις πιο νόστιμες συνταγές για να μαγειρέψεις αρνάκι ή κατσικάκι. Οι σταφίδες και τα δαμάσκηνα δίνουν μια ανεπαίσθητη γλύκα, που σβήνει τη λιπαρότητα του αρνιού, σε ένα μελωμένο αποτέλεσμα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Μοσχάρι Φέτες

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμο μοσχάρι σε φέτες.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Χοιρινές Μπουκιές στο Τηγάνι με Σάλτσα Μπίρας

Απλά και νόστιμα κομματάκια χοιρινού με τη βοήθεια του ζύθου.

Τα Κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ

Πώς θα φτιάξετε τα αυθεντικά κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Φωλιές με Μπιφτέκι και Κοφτό Μακαρονάκι

Πώς θα φτιάξετε φωλιές με μπιφτέκι και κοφτό μακαρονάκι.