ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πράσα με Μετσοβίτικους Κεφτέδες

Η συνταγή για πράσσα με μετσοβίτικους κεφτέδες.

ΠΡΑΣΑ ΜΕ ΜΕΤΣΟΒΙΤΙΚΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά

1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

1/2 κιλό κιμά πρόβειο

1 ματσάκι μαϊντανό

2 ξερά κρεμμύδια

3 αυγά

1 φλ. του καφέ τραχανά ξινό, σπιτικό

αλάτι

κόκκινο πιπέρι

ρίγανη

Για τους κεφτέδες:

1 κιλό πατάτες

1-2 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα στον τρίφτη

1-2 κουταλάκια αλάτι

μισή κούπα ελαιόλαδο

μαύρο πιπέρι

κόκκινο γλυκό πιπέρι

μαϊντανό ψιλοκομμένο

δυόσμο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πράσα και το σέλινο και τα ψιλοκόβουμε σε ροδέλες.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα πράσα, το σέλινο, το λάδι και τη ντομάτα, ένα κουτάλι του γλυκού κόκκινο πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά.

Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες: Τρίβουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και χτυπάμε τα αυγά.

Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα τα δύο είδη κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τα αυγά και ζυμώνουμε για λίγο να ανακατευτούν.

Προσθέτουμε τον τραχανά, 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι, 1 κουταλάκι ρίγανη και 1 κουταλάκι αλάτι.

Ζυμώνουμε καλά για να γίνει ο κιμάς ομοιόμορφος και να πάνε παντού τα υλικά.

Πλάθουμε τους κεφτέδες, μεγάλους, τους αλευρώνουμε και τους τοποθετούμε τον ένα δίπλα στον άλλο, πάνω από τα πράσα που βράζουν.

Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40 περίπου λεπτά.

Επίσης...

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Η συνταγή για το αυθεντικό χουνκιάρ μπεγιεντί, όπως το φτιάχνουν στην Κωνσταντινούπολη.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φιλέτο Χοιρινό με Κρούστα Αμυγδάλου και Αρωματικά Βότανα του Άγγελου Μπακόπουλου

Μία θαυμάσια συνταγή από τον Executive Chef των εστιατορίων στα Katikies Mykonos & Santorini Hotels.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Στήθος Πάπιας με Sesame Tofu​​​​​​​ του Σπύρου Μαυροειδή

Μία ιαπωνοπερουβιανή συνταγή με μακρινή καταγωγή από την Γαλλία από τον executive chef του Nikkei.

Ριζότο με Κιμά στο Φούρνο

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ριζότο με κιμά στο φούρνο.

Κότσι Χοιρινό με Πατάτες Φούρνου

Πώς θα φτιάξετε κότσι χοιρινό με πατάτες φούρνου.

Απίθανες Κροκέτες με Κιμά

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες κροκέτες με κιμά.

Μοσχάρι με Σάλτσα Σετσουάν

Μία κλασική κινέζικη συνταγή, καυτερή και γλυκιά ταυτόχρονα.

Ρολό Κιμά με Αυγά

Πώς θα φτιάξετε ρολό κιμά με αυγά.

Χοιρινή Τηγανιά με Σάλτσα Τυριού και Μουστάρδα

Πώς θα φτιάξετε χοιρινή τηγανιά με σάλτσα τυριού και μουστάρδα.

Πατάτες Hot Dog, Γεμιστές με Λουκάνικα και Μουστάρδα

Hot Dog χωρίς ψωμάκι, με την πατάτα να παίζει αυτόν το ρόλο.