ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Κολοκύθα και Πράσα

Πώς θα φτιάξετε τάρτα με κολοκύθα και πράσα.

ΤΑΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΠΡΑΣΑ

Υλικά

400 γρ. κόκκινη κολοκύθα τριμμένη

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

500 γρ. πράσα ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο μέρος

1/2 φλιτζ. λάδι

2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. τυρί τριμμένο

2 αυγά

άνηθο ψιλοκομμένο

1 φύλλο κουρού ή σφολιάτα ή ζύμη για αλμυρή τάρτα

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα και την αφήνουμε να στραγγίξει.

Σοτάρουμε στο λάδι τα πράσα και τα κρεμμυδάκια για 10 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και την κολοκύθα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε πιπέρι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το φύλλο σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε τον πάτο της ζύμης με τυρί.

Μετά βάζουμε το μείγμα της κολοκύθας το οποίο θα πρέπει να μην έχει υγρά.

Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών και τέλος το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 180 βαθμούς στη χαμηλή σχάρα του φούρνου.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.