ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Κολοκύθα και Πράσα

Πώς θα φτιάξετε τάρτα με κολοκύθα και πράσα.

ΤΑΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΠΡΑΣΑ

Υλικά

400 γρ. κόκκινη κολοκύθα τριμμένη

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

500 γρ. πράσα ψιλοκομμένα, μόνο το άσπρο μέρος

1/2 φλιτζ. λάδι

2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. τυρί τριμμένο

2 αυγά

άνηθο ψιλοκομμένο

1 φύλλο κουρού ή σφολιάτα ή ζύμη για αλμυρή τάρτα

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα και την αφήνουμε να στραγγίξει.

Σοτάρουμε στο λάδι τα πράσα και τα κρεμμυδάκια για 10 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και την κολοκύθα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτουμε τον άνηθο και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε πιπέρι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το φύλλο σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε τον πάτο της ζύμης με τυρί.

Μετά βάζουμε το μείγμα της κολοκύθας το οποίο θα πρέπει να μην έχει υγρά.

Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών και τέλος το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 180 βαθμούς στη χαμηλή σχάρα του φούρνου.

Επίσης...

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.